Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové Audi A7 na Nordschleife

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Jaro přišlo i na testovací týmy automobilek, které teď mají plné ruce práce s jízdními zkouškami na tradičních tratích. Ani Audi nezahálí.

Audi před lety slíbilo, že bude expandovat všemi směry, a tak po nejmenším A1 a vrcholném A8 je čas zaměřit pozornost mimo extrémy. Pokud zrovna neholdujete státnickým limuzínám, ale přesto chcete velký automobil s maximální elegancí a snad i špetkou sportovního flairu, odpovídá vašemu vkusu velmi pravděpodobně styl Mercedesů CLS nebo Passatů CC.

Vedle modelu A5 Sportback, který je již v prodeji, chystá Audi pro majetnější klienty už delší dobu nový model A7. Jeho koncept představila automobilka v lednu 2009 v Detoitu a letos bychom měli poprvé spatřit sériovou verzi. Ta se nebude od studie Audi Sportback až na detaily lišit. Limuzína s dlouhou splývavou zádí dostane čtyři dveře s bezrámovými okny, nízkou sportovní siluetu a nízkou příď. I když se délka blíží pěti metrům, charakter tohoto Audi má být výrazně jiný než u luxusního a designově spíše konzervativního sedanu A8.

Od něj si A7 vypůjčí silné osmiválce 4,2 FSI (273 kW, 445 Nm) a 4,2 TDI (258 kW, 800 Nm), ale ani šestiválce v čele s 3,0 TDI (184 kW, 550 Nm) nebudou chybět.

Nový model bude mít světovou výstavní premiéru v říjnu 2010 v Paříži, krátce na to by se měl dostat k dealerům. Výrobu bude zajišťovat závod v Neckarsulmu.

Doporučujeme
Detroit 2009: Audi Sportback Concept

Ondřej Láník
Diskuze (1)
2. 5. 2010 18:20
Další tuctový Audi...
sice to je zamaskovaný ale už podle toho tvaru zase opět Audi nepřišlo s ničím novým... Naopak nechápu proč vymysleli A7 když to vypadá úplně stejně jako A5 sportback...