Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové kombi Opel Astra = druhý Sports Tourer na scéně (nové foto)

Ondřej Láník
Diskuze (13)
Ani poslední Astra Caravan nebyla se svými 4,5 metry délky žádným drobečkem, ale nový Sports Tourer ji má výrazně překonat. Ve všech směrech.

Opel pokračuje v přestavbě svého modelového portfolia osvědčenými postupy. K novému hatchbacku řady Astra se v závěru letošního roku přidá nové kombi. Už to nebude tradiční Caravan, ale lifestylově znějící Sports Tourer. Jak už název napovídá, využitelný objem nebude jedinou charakteristikou, kterou u Opelu při stavbě rodinného kombi nižší střední třídy sledovali.

Podobně jako u Insignie šlo i u Astry Sports Tourer o efektní design. Zatím jsou sice detaily ukryty pod šachovnicovou folií, ale už teď je zřejmé, že půjde o jedno z největších kombi ve třídě. Zadní svítilny už nejsou jednodílné a vertikálně orientované, jako u Astry Caravan G a H. Jejich místo zaujaly horizontální svítilny, jejichž část zasahuje do výklopného víka.

Konkrétnější představu o možném vzhledu nového Sports Toureru dává nová skica vyrobená s pomocí dostupných špionážních fotografií, počítačového software a špetky fantazie grafika. Uznáváme, že právě ona špetka může znamenat, že celkový dojem z definitivního designu nového kombi může být mírně odlišný.

Kdo čeká od karoserie mezigeneračně povyrostlé přibližně o 10 cm nový objemový rekord, zřejmě bude zklamán. Design si vyžádal, podobně jako u hatchbacku, určité ústupky, ale ani odhadovaných 540 resp. 1600 l nebude rozhodně k zahození.

Premiéru očekáváme na podzimním autosalonu v Paříži.

Ondřej Láník
Diskuze (13)
14. 5. 2010 11:54
Re: Zadní část Astry ST
Podle me se bude hodne podobat Insignii, proste zmensenina..
Avatar - LEGOPARK
30. 4. 2010 18:37
Re: Zadní část Astry ST
A urcite nie tak tvarovane, ako na tej fotomontazi.
28. 4. 2010 08:58
Re: hmmm
akorát zapomněli na víčko nádrže :yes:
28. 4. 2010 00:43
Zadní část Astry ST
Mno, podle aktuálních spy fotek bude mít zadní část nové Astry ST velké a poměrně hranaté boční sklo.

[odkaz]
Avatar - twistedTSD
27. 4. 2010 17:08
Re: hmmm
:yes: