Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: nový Renault Laguna (zatím jen v bílých pláštích)

Ondřej Láník
Diskuze (44)
Createur d'automobiles se musí hodně snažit, aby přilákal všechny zákazníky ztracené během života aktuální generace modelu Laguna.

Problémů a pochybností se objevilo mnoho a tak milovníci francouzského designu, komfortu a vznětových motorů přešli k stále více a více dostupnějším BMW, Audi, Mercedesům nebo k tradiční konkurenci v podobě Volkswagenu Passat nebo Fordu Mondeo.

Argumentem, který Renault nové Laguně připravil bude opět prvotřídní a nezaměnitelný design, který zapadne do celkového ztvárnění široké modelové nabídky Renaultu. Laguna X91 bude o 10 centimetrů delší než současné provedení. Předpokládáme, že na trh se na přelomu let 2007 a 2008 opět dostanou verze liftback a oblíbené kombi Grandtour.

Pohon budou zajišťovat motory o výkonech 85 až 180 kW. Vrcholná motorizace má svůj původ u japonského Nissanu a Renault je již nyní uplatňuje v modelech Espace a Vel Satis.

Ondřej Láník
Diskuze (44)
Avatar - Ghostyx
27. 10. 2006 18:50
Re: Učme se!
Hele chytroline, Vel Satis je velmi individualisticke auto a neprodava se tak masove ne proto, ze by byl nejak nekvalitni, ale proto, protoze jeho design je natolik rozporuplny, ze ne kazdemu se to auto proste libi. Ocenuji odvahu Renaultu, ze i pres tyto rizika do teto koncepce sel a nezaplavil nas nudou v podobe nekterych produktu od Helmuta. To auto je velmi idividualisticke, nekonformni a vzbuzuje respekt i po nekolika letech coz o nektre konkurenci te doby se neda rici. Jen tak mimochodem v dobe sveho vzniku bylo toto "nekvalitni" auto casopisem Auto Bild, o kterem je znamo, ze je velmi zaujaty vuci jinym znackam nez nenemeckym, vyhlaseno jako plne srovnatelne s nemeckou konkurenci co do kvality zpracovani a jizdniho komfortu se tyce, ba co vic, bezpecnostni vybavou je v nekterych parametrech tehdy dokonce i predcilo. Tak vo cem sakra tady mluvis ty "odboriku"...? A jeste k te Lagune... O problemech Laguny vim, ale vesmes se to tykalo dieselovych variant prvniho motoru 1,9dci, kde pry odchazela elektronika, ale stejne tak mymu kamosovi a to za docela jiny prachy odesel dieselovy CDI motor v jeho MB S-Klasse a budes se divit to auto bylo jeste v zaruce... Chces jeste dalsi priklady o "kvalite" nefrancouzske produkce? >:-[]
27. 10. 2006 09:21
Re: Ryba
Mas stesti - na rozdil od 3-4 lidi v mem okoli. Ti jsou pouze nespokojeni a dva uz maji jine auto.
Avatar - R32
27. 10. 2006 08:50
Re: Nova Laguna
Nič v zlom ale na čom fičíš chlape? O akom vrchole to rozprávaš? Vrchole nespoľahlivosti a slabého spracovania? >:D
27. 10. 2006 08:40
Re: Učme se!
Ale ale Petre, hadam to nebudeme brat nacionalne ;-) Inak okrem ineho jazdim aj Megane II Sedan a s kvalitou spokojnost (klop klop :-) ) Kamarat teraz kupil jazdenu Lagunu v plnej palbe. Uprimne, drzim mu palce :-) Noveho by som sa nebal, ale jazdene...
Avatar - Ghostyx
26. 10. 2006 22:32
Re: Ryba
Kamo, ty mluvis jako jeden velkej teoretik co nekde neco slysel nebo vycetl, ale prakticky nezazil... Ptam se, kolik jsi mel tech "poruchovejch" Lagun, ze dokazes kolem do kola placat tyhle nesmysly? Ja na rozdil od tebe stridam auta po 3-4 letech a jiz muzu docela slusne srovnavat... Mel jsem jiz ruzny znacky za tu dobu, ale Laguna z nich nevychazi vubec tak zle jak ty tvrdis a to jiz s tou novou mam temer 130tis. km za sebou... Jeste upozornuji, ze kupuji vyhradne nova auta a u me po 3-4 letech na kazdem nalitam pres 150tis. km a pak prodavam a kupuji dalsi nove auto.