Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy photos: příští Audi A8 s motorem V12 TDI

Ondřej Láník
Diskuze (18)
Aktuální vlajková loď Audi je na trhu přibližně čtyři roky, ale již nyní krouží po evropských cestách vývojové prototypy nového modelu.

Aktuální vlajková loď Audi je na trhu přibližně čtyři roky, ale již nyní krouží po evropských cestách vývojové prototypy nového modelu. Ten bude zase o kus delší a co víc, standardem řady nebudou již jen osmiválcové motory, ale také zážehové V10 a dokonce i vznětové V12 TDI.

Nástupce Audi A8 zachytili naši spolupracovníci nedaleko Nürburgringu v maskovacím kabátě současného modelu. Výrazně větší karoserie bude mít více než 5,1 metru do délky mj. proto, že současné Audi A6 se povážlivě přiblížilo svou délkou 4915 mm magické pětimetrové hranici automobilového luxusu a SUV Q7 ji bez váhání překročilo o 85 mm.

Nový model přijde na trh v roce 2009 se zážehovým desetiválcem a nově také s vidlicovým vznětovým dvanáctiválcem TDI, kterému již dnes Audi dělá jméno novým dieselovým speciálem v automobilových závodech. Letos v červnu se automobilka chystá zaútočit na trofej ve 24h Le Mans.

Cesta k obchodnímu úspěchu ale nebude vůbec lehká. Ve stejném roce totiž příjde na trh nové BMW řady 7 a také s napětím očekávané Porsche Panamera.

Špionážní fotografie jsou doplněny o počítačově upravenou fotografii, která ukazuje podobu v jaké by za tři roky mohlo nové velké Audi přijet.

Ondřej Láník
Diskuze (18)