Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: První foto Audi TT Roadster a silnější verze TT-S

Ondřej Láník
Diskuze (16)
Nové kupé Audi TT se ještě ani v prodejnách Audi neohřálo a už jsou zde první fotografie dalších verzí. Noční světelné podmínky a známost první verze Audi TT pravděpodobně přiměly tovární testovací týmy vyrazit na jízdy bez dodatečné kamufláže.

Nový roadster bude mít opět lehkou látkovou střechu a nezařadí se tak po bok mnoha kupé-kabrioletů se skládací pevnou konstrukcí. Tvar elektricky ovládané střechy se prakticky neliší od původního uzavřeného řešení a Audi tak konkurenci ukazuje, že i z měkkých materiálů lze vymodelovat elegantní siluetu s prostorovým klenutím. Na rozdíl od kupé má roadster jednodušší uspořádání boční prosklené plochy s jediným oválným sklem bočních dveří, což je stylistický prvek kopírující zaoblený tvar přídě a zádě, tolik charakteristický pro obě generace TT.

Vedle kupé a roadsteru se brzy dočkáme dalších výkonových variant. V Bavorsku jsou již nyní na konci září k vidění prototypy kupé TT-S, které bude mít pod kapotou vysoce přeplňovaný motor 2.0 TFSI (195 kW) z Audi S3. Ani to však nebude absolutní vrchol! Přijít má totiž ještě silnější motorizace - pětiválcový přeplňovaný motor 2,5 l o výkonu 257 kW. První termín pro Audi TT-RS lze v tuto chvíli odhadovat na rok 2008.

Ondřej Láník
Diskuze (16)
26. 9. 2006 18:05
Re: TT - TOTÁLNÍ TREND
:yes:
26. 9. 2006 18:04
Re: TT - TOTÁLNÍ TREND
Koule máš snad ty :-) ;-) ne? Nahoře píšu, že je to nejpřítulnější malé coupe... to se cení :yes:
26. 9. 2006 16:25
Re: TT - TOTÁLNÍ TREND
Pokud nelítáš v tom snu na koštěti, je to dobrý ;-)
26. 9. 2006 15:14
A proč ne
Pětiválec je v kurzu. Jen ten výkon, to bude sakra velké turbo. :yes:
Avatar - iudex
26. 9. 2006 13:43
SPOMIENKY NA MINULOST
Audi si konecne spomenulo na svoju slavnu minulost ...80-te roky, AUDI quattro a preplnany 5-valec... To proste ide k sebe... I ked stale povazujem motor 2,7 V6 30 Biturbo z prvej S4 za najlepsi motor od ingolstattskych, toto na primat utoci...BRAVO AUDI :yes: