Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Záď sériového Jaguaru XF odhalena

Ondřej Láník
Diskuze (96)
Není sice tak sexy jako u studie C-XF, ale i tak je to revoluce v designu současných Jaguarů.

Vzhledem k pokročilosti designu a nejnovějším fotografiím se můžeme dovtípit, že nový Jaguar XF bude mít svou premiéru již za měsíc ve Frankfurtu. Nové fotografie ukazují sériový automobil, který je právě převážen, pravděpodobně za účelem focení nebo natáčení propagačních materiálů. Při nakládání ale bylo třeba zvednout plachtu, na což čekal pohotový fotograf. Poprvé se tak odhaluje přísně střežené tajemství.

Nová záď Jaguaru, který nahrazuje model S-Type, se svým pojetím přibližuje studii C-XF (první dvě fotografie v galerii), ale stejná není. Koncová světla mají mnohem větší plochu a eleganci, vlastní třeba Aston Martinům. Škoda také zřejmě už nebude jediná značka na trhu, kterou v noci bezpečně poznáte podle svítících světel ve tvaru C. Jaguar však zvolil světelné diody a tvar kreslí brzdová světla.

Nový Jaguar by měl dostat řadu šestiválcových a osmiválcových motorů, včetně relativně nového motoru 3,2 (poprvé použit u Volva S80) a nového osmiválce, odvozeného z motoru 4,2 V8. Oběma motorům by měla sloužit moderní šestistupňová automatická převodovka.

Ondřej Láník
Diskuze (96)
Avatar - Pekelná Micinka
16. 8. 2007 01:18
Re: Tenement Funster
Ty pamatuješ ještě SS100.... >:-[] >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
16. 8. 2007 00:50
Re: Tenement Funster
Jo, chtěl jsem ti napsat, aby sis ho někdy poslech. Tohle album, mě fakt bere. Je strašně zvláštní. Já moc Queen nemusím z takový tý jejich "Radio Ga Ga" éry, ale tohle je úplně jinde. Nebo ve Flick of the wrist se mi líbí ten riff co se objeví na začátku, asi v 0:30 a pak ještě později v 1:20 a dál v písničce. Je takovej, no přijde mi jak z orientu. To bych od Maye nikdy nečekal. Taky si pamatuju, jak jsem se strašně lekl, když jsem poprvý slyšel začátek In the lap of the gods. Dá se říct, že to je úplně první rockový album, co jsem kdy poslouchal. Kdysi dávno mi ho strejda nahrál na kazetu a já ho pak "sjížděl" pořád dokola. Pak jsem dlouhou dobu nemohl nic od Queen ani slyšet a dneska se zrovna k tomuhle albu hrozně rád vracím.
Avatar - Ricardo
15. 8. 2007 23:49
Re: Tenement Funster
BTW to album je dobrý, už delší dobu si ho chci pustit ale nůžu najít CD...
Avatar - Pekelná Micinka
15. 8. 2007 23:42
Re: Tenement Funster
No, ne že bych z XF padal na zadek, ale zas tak hrozné, aby to naplňovalo moji představu o "šaškovi z činžáku" to není. :-)
Avatar - Ricardo
15. 8. 2007 22:09
Re: Tenement Funster
Myslím že to znamená "šašek z činžáku", čili +/- to samé co píšeš ty. Já se jenom bál že ta písnička nějak má souviset s tvým názorem na XF :-O