Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SRT Viper se už zase vyrábí, prodá automobilka 2000 kusů ročně?

Jan Mička
Diskuze (0)
Špatné prodejní výsledky si vynutily přerušení výroby nového SRT Viper. Nyní je snad krize zažehnána.

V březnu letošního roku jsme informovali o prodejních potížích automobilky SRT, která byla donucena přerušit výrobu kultovního kupé Viper. Jednadevadesát zaměstnanců detroitské továrny zůstalo na deset týdnů doma a do pracovního procesu se vrátilo až na konci června.

Těžko odhadnout, jaké kroky SRT podniklo pro zlepšení prodejních výsledků Viperu, faktem však zůstává, že do letošního června bylo zákazníkům v USA dodáno pouhých 354 a v Kanadě dokonce jen 70 vozů. Ambice přitom byly daleko větší – SRT totiž chtělo původně prodat 2000 vozů ročně, což se mu příliš nevyplatilo, protože před zastavením výroby čekalo na své majitele skoro 800 vozů.

V USA aktuálně SRT Viper pořídíte od 102.485 dolarů, což je v přepočtu něco málo přes 2 miliony korun. Srovnáme-li automobil s konkurencí v podobě Mercedes-Benzu SLS nebo Ferrari 458 Italia, za jejich cenu si můžete koupit Vipery klidně dva.

Otázkou zůstává, zda si dnes lidé kupují supersporty kvůli jízdnímu požitku, nebo jen tak pro parádu. Desetiválec s výkonem 640 koní, které se ženou na zadní kola skrze manuální šestistupňovou převodovku, si totiž přehlížet nezaslouží…

Jan Mička
Diskuze (0)