Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong má v ČR již sedmé dealerství. A další brzy přibudou

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Automobilka SsangYong pilně rozšiřuje svou dealerskou síť napříč Českou republikou. To nejnovější vyrostlo v Ostravě.

Na podzim roku 2018 jsme vás informovali o návratu značky SsangYong na český trh. O pár měsíců později už byla otevřena první prodejna a dnes byste na mapě České republiky napočítali celkově sedm dealerství.

To nejnovější se nachází v Ostravě-Vítkovicích, konkrétně na adrese Výstavní 1130/119. Modelovou paletu automobilky SsangYong a autorizovaný servis vozů tu zaštiťuje firma AF Centrum.

Video se připravuje ...

Podle slov Petra Škutiny, country manažera značky pro Českou republiku a Slovensko, to však letos není jediný přírůstek do dealerské sítě. V horizontu nejbližších dnů až týdnů bychom se měli dočkat dalších dvou dealerství značky SsangYong, byť na podrobnosti o konkrétní lokalitě si ještě musíme počkat.

Rozšiřující se síť prodejen a servisních míst se pozitivně promítá do prodejů automobilky, jak dokazují statistiky Svazu dovozců automobilů. Zatímco v loňském roce hlásila značka SsangYong za měsíc září jen osm registrací, letos už to bylo 38 aut. Za prvních devět měsíců loňského roku prodala korejská společnost 47 vozů, zatímco za letošek 260 kusů.

SsangYong se tak u nás aktuálně může pochlubit lepšími prodeji než automobilky Alfa Romeo, Mini či Jaguar.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Doporučujeme

8. 10. 2020 15:25
XLV
XLV sa este vyraba/predava? nevie niekto? sa mi najviac pacilo ale uz som to minule na stranke nevidel :-O
Avatar - Blue Sun
8. 10. 2020 13:21
Re: Budiž Ssangyongu přáno
Já jen trošku popíchl tu Areseho "svobodu"... zase tolik jí tam není.
Avatar - wakantanka
8. 10. 2020 10:28
Re: Budiž Ssangyongu přáno
mno k tým motorom : 1,5 TGDi 1,5 CRDi a 2,2 CRDi v rextone či pick-upe. A on ten Yong vyrábal niekedy niečo iné ako offroady či SUV? Robia to čo vedia robiť a "kde sú doma". :) Plnohodnotnou k EU značkám samozrejme nie sú a nikdy nebudú, ale ako value for money tie autá fungujú dobre.
Avatar - Blue Sun
8. 10. 2020 07:42
Re: Budiž Ssangyongu přáno
Jediná vada je, že si nemůžeš svobodně vybrat karoserii. Buď SUV, nebo máš smůlu. Já třeba chci radši hatchback nebo kombi, takže Ssang má smůlu.
Evropské automobilky nabízí to, co lidi kupují, a ne to, co se líbí diskutujícím na internetu. SsangYong se tváří jako značka s širokou nabídkou, ale oproti Evropě je to stále bída. Jen dva motory. Chceš vyšší výkon nebo něco takového? Hm, smůla. Zajímavé, že u evropských značek takové věci kritizujete, ale tady to najednou nevadí.
Avatar - xxc
7. 10. 2020 21:03
Re: super
Ja som rozpraval s byvalym dealerom Ssangyong a ze nevidia dovod sa k tomu vracat. Aj ked tie nove vyzeraju podla mna v pohode :-)