Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Startech v Ženevě 2006

Libor Zezulka
Tradiční úpravce automobilů značky Chrysler uspořádal v Ženevě velkou přehlídku svých produktů včetně horkokrevného kupé a kabrioletu Crossfire, rychlého kombi 300C a mohutného SUV Grand Cherokee.

Velké novinky na stánku Startechu chyběly, i tak se ale bylo na co dívat.

Chrysler Grand Cherokee

Grand Cherokee v provedení Startechu stojí na pětipaprskových 20palcových kolech obutých do pneumatik Yokohama o rozměru 265/40 vpředu a 295/40 vzadu. Nová kola společně s o 40 mm nižním podvozkem pomohla zlepšit stabilitu a samozřejmě dodala jeepu sportovnější vzhled. Kola doplňuje přepracovaný přední a zadní nárazník ozdobený dvěma chromovanými koncovkami výfuku. Startech vybavil Grand Cherokee mj. diodami, které zpříjemňují nastupování. Interiér může zkrášlit například sportovní volant a řada chromovaných prvků. O zabavení posádky se stará DVD systém.

Chrysler 300C

Od přírody svalnatý automobil nezhyzdily po zásahu Startechu nevzhledné spoilery a kilogramy chromu, místo toho německý ladič vkusně přepracoval přední a zadní nárazník, přičemž přední obohatil o několikeré průduchy vzduchu a spodní spoiler zlepšující proudění vzduchu, zadní ozdobil oválnými koncovkami laděného výfuku. Pro příjemnější nastupování Startech osvětlil prostor předních a zadních dveří diodami, který se rozsvítí po zatažení za kliku dveří nebo odemknutí vozu dálkovým ovládáním.

Instalací nových pružin se podařilo snížit světlou výšku robustního sedanu a kombi o 40 mm. Sportovně vyladěný podvozek zajišťuje společně s 20 palcovými koly s pneumatikami 245/40 vpředu a 275/35 vzadu větší stabilitu ve vysokých rychlostech i v zatáčkách, ovšem při zachování vysokého jízdního komfortu. V interiéru proběhla tradiční výměna standardních pedálů za pedály sportovní, přibyly i materiály jako Alcantara a hliník, na několika místech září logo Startechu. Nemůže chybět DVD systém.

Chrysler Crossfire

Svérázný dvoumístný roadster spoléhající standardně na šestiválec 3.2 litru s výkonem 160 kW se zásahem Startechu proměnil v dravou šelmu. Základní úprava reprezentovaná výměnou vaček a pružin ventilů zvyšuje výkon o 11 kW na 171 kW, nový výfukový systém přidává dalších 8 kW, takže celkově výkon vzroste na 179 kW při 5800 otáčkách. Komu by 19 kW navíc nestačilo, může si u Startechu objednat zvětšení objemu na 3.8 litru s navýšení výkonu až na 220 kW. Pro opravdu náročné zákazníky Startech připravil osmiválec 6.1 litru s výkonem 313 kW při 5400 otáčkách a točivým momentem 621 při 4100 ot./min. V předu má Startech Crossfire 19palcová, vzadu 20palcová kola.


Libor Zezulka