Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Studenti středních škol na Vysočině budou stavět traktory Zetor

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Do projektu Postav si svůj traktor se zapojily čtyři vybrané střední školy na Vysočině. Cílem je atraktivní formou seznámit studenty zemědělských škol s technikou a popularizovat vzdělávací programy.

Zástupcům škol byly stavebnice traktorů Zetor Proxima ve verzi cabrio (bez střechy), které budou studenti montovat, slavnostně předány během akce Vysočina Zetor Show konané ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě.

Do projektu Postav si svůj traktor se kromě VOŠ a SOŠ zemědělsko-technické v Bystřici nad Pernštejnem a SOŠ Nové Město na Moravě zapojily také Česká zemědělská akademie v Humpolci a Střední průmyslová škola Třebíč.

Jana Ragasová, ředitelka Úseku lidských zdrojů a všeobecné správy, uvedla, že v zemědělství dlouhodobě pociťuje nedostatek kvalifikovaných osob, což souvisí i s klesajícím zájmem mládeže o zemědělské obory. Poptávka po absolventech středních škol a učilišť vysoce převyšuje nabídku.

Uplatnění mladých absolventů je přitom široké, ať již v zemědělských podnicích, v servisních střediscích, či ve výrobních a vývojových firmách věnujících se agrárnímu segmentu.

Projekt připravený Krajem Vysočina a společností Moreau Agri Vysočina podporuje společnost Zetor Tractors a.s. Vybrané čtyři krajské střední školy převzaly stavebnice traktorů Zetor Proxima, aby je v následujících týdnech a měsících smontovaly.

Milan Hájek ze společnosti Moreau Agri Vysočina upřesnil průběh projektu a uvedl, že traktory budou studentům sloužit jako učební pomůcka. Při montáži a demontáži se seznámí s fungováním strojů a mechanismy využívaných v technice. Stavebnice stroje se skládá z téměř 100 komponentů a obsahuje i konstrukční plány.

Mistrům zúčastněných škol bude poskytnuta metodická podpora, po které se již školní týmy pustí do práce. Technické sestavení stroje musí být naprosto přesné a bude potřeba dodržet definovaný postup. Designovým prvkům a celkovému vzhledu traktorů se pak již meze nekladou a bude limitovaný jen kreativitou a nápady studentů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Bubáq
10. 10. 2017 10:58
Tak k této zprávě nemá rádio Bubák žádný komentář....
To je legrace sama o sobě.