Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru chystá novou Imprezu, zde je její první fotka

David Bureš
Diskuze (0)
Nová generace Imprezy bude prvním Subaru postaveným na zcela nové platformě. Ta umožní i zástavbu hybridního pohonu.

Pět let po premiéře čtvrté generace Subaru Impreza přichází čas na její mezigenerační obměnu. Nová Impreza se světu poprvé představí na stejném místě jako aktuální verze, na autosalonu v New Yorku. Výstavní premiéra nového auta se odehraje 23. března.

Subaru prozatím zveřejnilo první snímek novinky. Na něm se objevuje hlavní světlomet vozu a ostře řezaný přední nárazník. Tvary přední partie auta naznačují, že nová Impreza bude svým designem pouze evolucí tou stávající. Naopak od povedeného loňského povedeného konceptu Impreza Sedan se bohužel hodně změnilo, což je u Subaru už zvykem.

Zato technika v útrobách se razantně změní. Pátá generace Imprezy bude postavena na základech nové modulární platformy, kterou v budoucnu využijí všechny modely této japonské značky. Nová architektura má ještě zlepšit sportovní vlastnosti aut plejád, konstruktéři se zaměřili také na zvýšení bezpečnosti.

Díky nové platformě bude možné snížit těžiště nové generace aut. Technika je navíc připravena na zástavbu hybridního systému.

Více informací Subaru o novince zatím nesdělilo. Pouze slibuje prostornější interiér, samozřejmostí pak bude využití pohonu všech kol, typického prvku této japonské automobilky.

Nová Impreza se v New Yorku představí ve formě hatchbacku i sedanu. Na českém trhu ale tyto verze aktuálně nabízeny nejsou, dá se tak předpokládat, že i v nové generaci se jich nedočkáme. Počítat však můžeme s odvozeným crossoverem XV, který bude odhalen později.

David Bureš
Diskuze (0)