Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Impreza Sedan Concept: První náznak budoucí generace

David Bureš
Diskuze (9)
Po povedeném pětidveřovém konceptu Impreza 5-Door následuje tříprostorový koncept Impreza Sedan. Naznačí tvary budoucí generace stejnojmenného modelu.

Aktuální generace Subaru Impreza se na vybraných trzích prodává od roku 2011, japonský výrobce ale už pracuje na jejím nástupci. Na říjnovém tokijském autosalonu Subaru ukázalo koncept příští pětidveřové Imprezy, na listopadové výstavě v Los Angeles bude následovat vize budoucího sedanu.

Impreza Sedan Concept se zatím prezentuje na prvním snímku. Ten ukazuje boční profil auta, který je sportovně laděn. Tvary navážou na pětidveřový koncept, na sedanu se objeví podobné hlavní světlomety nebo výrazný boční prolis vedoucí od A sloupků po zadní dveře.

Také velikost by mohla být podobná jako u dřívějšího konceptu Impreza 5-Door. Hatchback je 4.400 mm dlouhý, 1.880 mm široký a 1.440 vysoký, rozvor náprav činí 2.670 mm. Ve srovnání s dnešní pětidveřovou Imprezou je koncept o 15 mm kratší, rozvor je ale o 25 mm delší.

O novince toho zatím moc nevíme. Automobilka pouze dala najevo, že Impreza Sedan Concept bude oficiálně představena 18. listopadu na autosalonu v Los Angeles, a to za přítomnosti generálního ředitele společnosti Fuji Heavy Industries, majitele značky Subaru. V Česku se budoucí generace Imprezy sedan s největší pravděpodobností neobjeví, na jejím základu by ale měla být postavená nová verze sportovně laděného modelu WRX STI.

Příští Impreza bude každopádně první sériový zástupce značky, který je tvořen podle nového strategického plánu „Důležitost 2020.“ Jeho součástí je nový designový směr, nová platforma a přepracované motory s protiběžnými písty, které všechny dostanou přímé vstřikování.

Na českém trhu se model Impreza neprodává, vystačit si musíme jen s odvozenými modely – crossoverem XV a sportovně laděným sedanem WRX STI. U našich západních sousedů se pak prodává jen Impreza s pětidveřovou karoserií.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - Pekelná Micinka
11. 11. 2015 17:13
Imporg
Stačí se podívat na Levorg a představit si to trochu promíchané s Mazdou6 a myslím, že nebudeme daleko od reality.
11. 11. 2015 13:46
Re: Koncept Sti byl užasný, ale skutečnému Sti
Japonci obecne maji problem s prevedenim konceptu do produkce. Holt prilis popusti uzdu fantazii. Ta Mazda se mi sice vubec nelibi, ale konceptu je celkem verna.
11. 11. 2015 12:54
Re: Designová orientace na Evropu ?
dík za info, to sem nevěděl:)
11. 11. 2015 12:44
Re: Designová orientace na Evropu ?
no WRX STI už nie je impreza ale iná platforma, impreza sa u nás predáva vo zvýšenej verzii ako XV
11. 11. 2015 12:25
Re: Designová orientace na Evropu ?
No protože Imprezu s výjimkou WRX STI neprodáváme, ačkoliv jinde se prodává normálně.