Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Levorg letos zamíří do Evropy

David Bureš
Diskuze (14)
Levorg je kombi vyplňující mezeru mezi Imprezou a Legacy. Na japonském trhu se už prodává od loňského roku.

V letošním roce se evropský trh dočká dvou významných novinek z dílny Subaru. Již v březnu se na starém kontinentu začne prodávat nová generace Outbacku, v druhé polovině roku pak bude zahájen prodej nového kombi Levorg.

Podobné kombi aktuálně Subaru nenabízí. V hierarchii modelů je Levorg umístěn pod Legacy kombi. Rozvor Levorgu je dlouhý 2.650 mm, stejně jako v případě sportovního sedanu WRX STI, s nímž auto sdílí své základy. Proti dnešnímu Legacy kombi je Levorg o rovných 100 mm kratší, na délku měří 4.690 mm.

Na japonském trhu je Levorg dostupný se dvěma zážehovými čtyřválci typu boxer. Šestnáctistovka dává 125 kW a 250 N.m, dvoulitr se chlubí parametry 221 kW a 400 N.m. Oba motory jsou standardně kombinovány s bezstupňovou převodovkou Lineartronic a pohonem všech kol.

V Evropě však bude nabídka agregátů upravena. Dvoulitrového čtyřválce se patrně nedočkáme kvůli emisním normám. Místo toho by ale mohl být nabídnut nějaký turbodiesel.

Název automobilu je sloučením slov Legacy (dědictví, případně stejnojmenný model), Revolution (revoluce) a Touring (cestování). Co se týče charakteristiky modelu, tak Subaru o Levorgu tvrdí, že kombinuje sportovní jízdní vlastnosti s praktičností a pohodlím na dlouhých cestách.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - petr164
9. 1. 2015 19:18
Dobře
Do Evropy motoricky a technicky OK, jinak je vše spekulace a soudit lze až po řádném vyzkoušení. Ta CVT má testy na delší životnost než klasická ozubená diskotéka.
Avatar - dewill
9. 1. 2015 07:28
Re: Dizajn
Mě se předchozí generace Legacy taky nelíbila, ale nová generace a Levorg se mi líbí, čistě účelný design, žádný korejský obloučky, nebo prokopnuté zadní dveře jako..víte kde... >:D
8. 1. 2015 21:32
Re: Automat
Coze automat, to bych prezil. Ale s CVT nie je permanenty pohon 4x4, len daka medzinapravova spojka. A to uz na Subaru chyba...
8. 1. 2015 20:23
Re: Motory
nie nie je, nový outback sa s sestvalcom do EU už dovážať kvoli emisiam nebude...
Avatar - defusiq
8. 1. 2015 17:10
Re: Dizajn
Tak doby první imprezy jsou už dávno pryč a uznávám, že teď jejich modely vypadají hodně "východně", ale přiznejme si, že Evropa je pro Subaru minorita, nejvíc prodávají do USA (kde se jim to líbí), Japonska a Austrálie, popravdě se divím, že vůbec Levorg vstoupý na Evropský trh, obvzlášť ten český (kde není ani obyč Impreza, ani WRX) a prakticky jedinej kdo chce diesel je právě tady Evropa, proto je pořád jen jeden diesel s minimálními změnami. Takové XT, 1800 coupe, SVX, to byly designovky :-)