Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sundali jsme maskovací fólie z nového Renaultu Mégane. Takto bude vypadat!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (39)

Francouzská automobilka před časem vypustila hrstku snímků Méganu nové generace, avšak stále zabaleného do poctivé kamufláže. To ale není nic, s čím by si náš grafik nedokázal poradit.

Na podzim loňského roku představil Renault koncept Mégane eVision, což byla vize nové generace Méganu. A podle tvůrců nikterak vzdálená od skutečnosti, neboť koncept je prý z 95 % hotovým autem. Krátce poté náš kolega a grafik Honza Lušovský „očesal“ vizi o prvky, které se do sériové výroby nejspíš nedostanou, a ukázal střízlivější podobu chystané novinky.

V polovině roku 2021 odhaluje Renault oficiální fotografie nového Méganu, jehož tvary a klíčové prvky jsou však stále ukryty pod vrstvou maskovací fólie. Pro šikovného grafika však není problém kamufláž sundat, takže se dnes můžeme podívat na ještě věrohodnější podobu sériového provedení. Troufáme si tvrdit, že právě takto nějak bude vůz ve finále vypadat.

Na rozluštění konečné podoby francouzského kompaktu bychom měli čekat nanejvýš několik týdnů. Mégane dostane čistě elektrický pohon a zcela novou platformu CMF-EV, která se kromě jiného chlubí úzkoprofilovou baterií s tloušťkou pouhých 11 centimetrů. Právě díky tomu nevypadá vůz jako další elektrická bublina, ale má vyvážené a dynamické proporce. Akumulátor má nabídnout kapacitu 60 kWh a dojezd 450 kilometrů na jedno nabití.

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (39)

Doporučujeme

16. 6. 2021 09:39
Re: El techno
Souhlas. Debilní EV ani náhodou! :-[]
16. 6. 2021 09:38
Re: Pokud Renault...
Ovšem brutálním zdražováním a likvidací nejoblíbenějších motorizací to opravdu nezlepší! :-O
16. 6. 2021 09:36
Re: No neviem
:-O :-[] :-[] :-[] :-[] :-[] Ano, v poslední době je v mírném zisku. Ale jen díky tomu, že inkasují miliardy od jiných automobilek za rozředění emisního ekovýplaného!
Avatar - Mikesus
16. 6. 2021 09:23
Re: No neviem
Kdo nabízí dnes C segment od 14tis EUR?
Napadá mne snad akorát Fiat a H/K. Na cca 360tis dnes nezačíná ani ta škodovka.
15. 6. 2021 19:00
Re: Pokud Renault...
Renaulty sa bežne veľmi nekazia, to len niektorým výnimočne nadaným ľuďom. Patríš medzi elitu.