Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Supervettes SV7: Sedmá Vette přibere v bocích

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Corvette C7 je na světě už nějaký ten pátek. Od lednového Detroitu známe i podobu a výkony ostřejší verze Z06. A co na to pánové u Supervettes? Vyvíjejí bodykit!

Corvetty se ladí a převlékají už od počátku existence první generace, to jest přes šedesát let. A to už se dal tenhle model od Chevroletu nazvat sporťákem, ale někomu prostě sériový vzhled ani výkon nestačí. Supervettes se věnují hlavně už vyběhlé řadě C6, pro kterou vyvinuli bodykit SV8.R ve stylu novější generace. Půjde do něj obléknout i současná sedmička, ta dostane ovšem i svůj vlastní s názvem SV7.

Prototyp už byl zachycen v dílnách Supervettes, fotky se objevily na fóru C7 Stingray. Zatím vypadá ale spíše sériově. Sám tuner zatím zveřejnil jen jedinou počítačovou fotku. Jde tady znovu o rozšíření karoserie za pomocí kevlaru a uhlíkových vláken a tím pádem i řádně agresivní vzhled. Hlavně blatníky vypadají hodně drsně. I nová Vette ze showroomu totiž leckomu zkrátka přijde nudná. Supervettes umí nabídnout i různá litá kola, dvojité koncovky výfuků a lakování brzdových třmenů. Prototyp má dokonce čtyři výfuky vedle sebe! Ale tím to zdaleka nekončí. Kdo bude chtít vyladit motor, tomu vyjdou rovněž vstříc. Slibují výkon, který se bude blížit kompresorové verzi Z06. Její V8 objemu 6,2 l dává 466 kW. Standardní osmiválec bez mechanického dopingu přitom vyvine 339 kW. Nejde o nijak malé porce...

Supervettes ovšem nejsou nějakými pochybnými garážisty z předměstí. Spolupracují dokonce s několika dealery Chevroletu, takže si klient může odvézt patřičně modifikované auto už z prodejny. Zaplatí za něj hodně, vždyť jen vzpomínaný kit SV8.R přijde na skoro 60 tisíc dolarů (1,2 milionu korun), to je více, než dáte v USA za základní model Corvetty. Ten stojí 53 tisíc dolarů, tedy 1,06 milionu.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
17. 5. 2014 11:37
supersport
tak uz ho budeme mat aj na slovensku [odkaz]

pochvala pre ceskeho dizajnera, to auto ma gule, bude to doslova ze brutal :yes: