Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Supra už možná nebude Toyotou! Představí ji pod výkonnostním odvětvím

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Insideři prozrazují, že Supra bude vlajkovou lodí sportovně střižené divize Gazoo. Očekávaný model dorazí na trh v roce 2019.

Dlouho očekávaný model Supra bude světu představen pod taktovkou společnosti Gazoo, výkonnostního odvětví automobilky Toyota. Informaci potvrdil její šéf Koei Saga a dále řekl, že jeho snem je stavba klíčového vozu s hybridním pohonem.

Jenom tak potvrdil dřívější spekulace o tom, že legendární model nedostane jen konvenční pohonná ústrojí. Saga si na hybridech zakládá, mezi nejvýraznější projekty jeho divize řadí speciál kategorie LMP1 či V8 Prius soutěžící v japonském šampionátu Super GT 300.

Zatím není jasné, jak přesně se Supra bude značit, zdali půjde o Gazoo Supra, nebo Toyota Supra Gazoo. Zdroje blízké automobilce uvádí, že oficiální odhalení proběhne v roce 2018 ve Velké Británii, na trh pak ikona vznikající ve spolupráci s BMW dorazí o rok později.

Kromě zmiňovaného hybridu se počítá se čtyřválci a šestiválci v rozpětí výkonu 243 až 328 koňských sil. Neověřené informace ale hovoří i o více než čtyřsetkoňové variantě a hlavně možnosti manuální převodovky! To je pro příznivce staré školy skvělá zpráva, jelikož původně se mluvilo o novince jen ve spojení s automatem.

Již z dřívějška víme, že mnoho komponent poskytne BMW, jelikož pod taktovkou mnichovského výrobce vzniká projekt na stejných základech – model Z5. Supra tak kromě platformy může využít motory, turbo, převodovku či elektroniku. Z dílny Japonců pochází elektromotor, akumulátory a samozřejmě design celého auta.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)