Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki iK-2 naznačuje blízkou budoucnost (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Suzuki prostřednictvím konceptu iK-2 poodhalilo, jakým směrem se vydá design i technika nástupce současného Swiftu.

Suzuki ještě před samotným odhalením konceptu iK-2 uvedlo, že má představovat kompaktní automobil ideální velikosti, který byl vyvinut na základě inovativní filozofie, nazvané harmonizovaná síla.

Koncept pětidveřového hatchbacku s celkovou délkou 4023 mm, šířkou 1920 mm a výškou 1450 mm stojí na zcela nové platformě (využívá ji rovněž malé SUV iM-4), která má nabídnout větší tuhost a zároveň nižší hmotnost.

Automobil s rozvorem náprav 2520 mm je vybaven přeplňovaným litrovým tříválcem, pojmenovaným Boosterjet a roztáčejícím 18-palcová přední kola. Samotná japonská automobilka již nyní potvrdila, že z konceptu odvozený produkční model má vedle této pohonné jednotky disponovat i mild hybridem SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki).

Linie karoserie jsou navrženy podle designového stylu, pojmenovaného u Suzuki jako Liquid Flow a vyjadřujícího dynamiku i energii, s níž kapalina obtéká ploché předměty.

Popis designu se snaží vyvolat dojem něčeho zcela nového, ale pohled na samotný vůz odhaluje sympaticky plynulé linie, z nichž některé působí dojmem, že si je iK-2 vypůjčil od sedanu Kizashi.

Suzuki iK-2 je sice v Ženevě prezentováno jako koncept, ale automobilka sama uvádí, že jeho sériového provedení se máme v Evropě dočkat již v příštím roce a hodlá se s ním postavit proti konkurenci v segmentu B.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - peter_ko
6. 3. 2015 15:09
čo sa tu ešte rieši?
Neviem čo sa ešte stále rieši veď celý svet už vie ako bude auto vo finále vyzerať zvonku aj zvnútra... bude to oproti konceptu nuda a v interieri katastrofa, opäť nezvládnutý prechod od konceptu k sériovke :no: Pre Indiu možno dobré ale v Európe jedine s cenou 11 000 € za plnú výbavu.
A rozhodne nepôjde o nástupcu swifta...
6. 3. 2015 10:40
Re: Z fleku...
Přesně, bez jakékoliv změny to můžou poslat do výroby, hodně povedené.
Avatar - pumpkin
5. 3. 2015 20:18
pre Európu
Treba si uvedomiť, že sa stále pozeráme na koncept, hoci by to v takejto podobe už mohli nechať. Snáď bude verzia pre Európu vyzerať lepšie ako na týchto fotkách: [odkaz]
Avatar - Cuba66
5. 3. 2015 15:02
Z fleku...
...to můžou začít prodávat a půjde jim to na odbyt víc, než ten jejich S-Cross.
Avatar - Bubáq
5. 3. 2015 12:03
Ano, tohle může být Suzuki....
Stále se jedná o velice jednoduchý design, ale takový, který se obešel bez kontroverzních prvků. A docela pohledný... sice mi dost připomíná jednoduchý přístup Číňanů, ale s ohledem na poslední tvorbu u Suzuki je tato studie výrazným pokrokem. Měli by jít do toho!