Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki: premiéra modelu Splash ve Frankfurtu (nové fotografie)

Dariusz Szynder
Diskuze (26)
Na frankfurtském stánku automobilky Suzuki si odbude svou premiéru nejmenší model japonské automobilky nazvaný Splash, který bude mít dvojče v novém Opelu Agila.

Nové Suzuki Splash si světovou premiéru odbude během autosalónu ve Frankfurtu na podzim tohoto roku. Malé Suzuki bude k dostání s třemi motory emitujícími méně než 140 g CO2 na km.

Splash – zcela nová koncepce

Suzuki Splash představuje zcela nový pohled na stavbu malých osobních aut. Nový model má pomoci firmě Suzuki získat ještě větší podíl na stále se rozvíjejícím evropském trhu. Splash představuje spojení sportovního ducha modelu Swift se zkušenostmi inženýrů Suzuki získanými při výrobě malých automobilů v Japonsku, kde automobilka patří k předním výrobcům městských vozidel. Splash je zcela novým automobilem, který nenavazuje na žádný z předchozích modelů.

Suzuki Splash představuje úplně novou koncepci auta, které má plnit požadavky náročných evropských zákazníku na prostornost, kompaktnost, moderní design, aerodynamiku, kvalitu, ovladatelnost, výkon a ekologii. Také v oblasti bezpečnosti se malé Suzuki nemá za co stydět - šest airbagů nebo systém ESP bez pochyby uspokojí nejnáročnější požadavky kupujících.

Prostorný interiér – maximální komfort

Karosérie auta vypadá svěže a neotřele, a vyvolává pozitivní emoce spojené s jeho originálním názvem – Splash. Strategie Suzuki předpokládá neustálý vývoj, a Splash je toho nejlepším důkazem. Je to již čtvrtý nový model za poslední tři roky, dříve si svou premiéru odbyly Swift, Grand Vitara a SX4. Všechny nové modely naplňují filozofii značky Suzuki, kterou představuje heslo Way of life.

Suzuki Splash ve své kategorii vítězí relativně vysokou stavbou karosérie (1,6 m), která vychází z modelu Swift. Celkové rozměry auta 3,7 m na délku a 1,7 m na šířku přispěly k prostornosti kabiny, ve které je dost místa pro celou posádku. Interiér poskytuje dostatek místa pro nohy všech cestujících.

Světovou premiéru si Suzuki Splash odbude na podzimním autosalónu ve Frankfurtu. K prodejcům se nové Suzuki dostane na jaře příštího roku.

Nové motory a rozšířená výroba

Pod kapotou Suzuki Splash se objeví dva benzinové agregáty. Prvním bude dvanáctiventilový třiválec o objemu jednoho litru, který poskytuje 48 kW (65 k), druhým bude čtyřválcová jednotka 1,2 l 16V o výkonu 63 kW (86 k). Oba motory nabízejí dostatek síly v celém pásmu otáček, a současně jsou úsporné a ekologické.

Pro zákazníky, kteří preferují naftové motory, je připravena jednotka 1,3 16V se systémem common-rail a filtrem pevných částic. Výkon agregátu činí 55 kW (75 k).

V současné době, kdy je kladen důraz na ekologický provoz, se Suzuki k této výzvě staví čelem a představuje motory, které ve spojení s pětistupňovou převodovkou vypouštějí do ovzduší 120-140 g CO2 na kilometr.

Benzínové motory vyvinuli v Suzuki Motor Corporation jako jednotky nové generace. Dieslový agregát bude vznikat v indickém závodě Suzuki na základě licence udělené firmou GM Powertrain Europe.

Suzuki plánuje prodat 60 000 kusů modelu Splash ročně. Výroba auta bude probíhat v továrně Magyar Suzuki Corporation (MSC) v Maďarsku, kde v současné době vznikají modely Swift, SX4 a Ignis.

Suzuki plánuje rozšířit roční produkci v závodě MSC z 164 000 automobilů v roce 2006 do 300 000 vyrobených vozidel v roce 2008.

Dariusz Szynder
Diskuze (26)
10. 7. 2007 13:04
Re: DÚFAM!!
Spravny krok. :yes:
10. 7. 2007 13:02
Re: auto
Za kazdu cenu hladas podobnost s niecim? Clovece, uvedomil si si, na kolke miliony ludi sa Ty podobas z profilu? A pritom si nikto nemysli, ze nie si original... :-)
Avatar - Ricardo
10. 7. 2007 00:17
Re: DÚFAM!!
Tak nám Daniela promazali >:D - redakce vrací úder :yes:
16. 5. 2007 08:40
Re: Líbí
A na to jsi přišel kde? Já mám Corsu 1.0 12V ve které mám jak tempomat, tak i klimu. Dávají se do ní automaty (easytronic). Pokud se nemýlím, tak do Agily bylo možné tempomat dát také. Ty si myslíš, že když si někdo koupí malé auto, že s ním bude jezdit jen po městě?
Avatar - Ricardo
15. 5. 2007 22:50
Re: DÚFAM!!
Z tebe se stal místní bavič :yes: