Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki S-Cross: Facelift s novou přídí oficiálně

David Bureš
Diskuze (36)
Nástupce SX4 se dočkal díky nové masce chladiče a přepracovaným světlometům nového výrazu. Pod kapotou navíc najdeme nové turbomotory.

Crossover Suzuki S-Cross je na trhu již tři roky, což je v automobilovém světě typická doba pro modernizaci vozu. Už delší čas víme, že Suzuki na faceliftu s-crossu skutečně pracuje. Nejprve na internet unikly nákresy inovované verze, nedávno byl kompletně odhalený vůz vyfocen v Maďarsku. Nyní byl modernizovaný crossover představen oficiálně. Zatím však jen na italském trhu.

Již díky dřívějším informacím jsme věděli, že nás čeká zásadní změna designu. Modernizované suzuki přijíždí s novou přídí, jíž dominuje nově řešená maska chladiče se svislými lamelami a bohatým chromováním. Jiné tvary však dostaly i světlomety nebo přední nárazník. Co si ale budeme povídat, výsledek moc krásy nepobral...

Koncová světla mají novou grafiku a jsou diodová. Novinkou jsou pak třeba i pětipaprsková 17palcová kola, která mohou být dvoubarevná.

Řešení palubní desky zůstalo zachováno. Změnou je však přepracovaný multimediální systém ovládaný prostřednictvím sedmipalcové dotykové obrazovky.

Důležitou proměnou prošel i motorový prostor. Tam se nově objevuje přeplňovaný tříválec 1.0 BoosterJet (82 kW a 170 N.m) a přeplňovaný čtyřválec 1.4 BoosterJet (103 kW a 220 N.m), které už byly dříve představeny v balenu nebo vitaře. Nové benzinové agregáty doplňuje již známý turbodiesel 1.6 DDiS (88 kW a 320 N.m). V závislosti na motoru je k dispozici pětistupňový nebo šestistupňový manuál, šestistupňový automat a šestistupňová dvouspojková převodovka. V nabídce nadále nechybí ani pohon všech kol.

David Bureš
Diskuze (36)
13. 12. 2018 23:00
Auto do nepohody
Jsem překvapen, jak se zde kolegové řidiči dokáží zabavit subjektivními názory nad novou přední maskou auta. Případá mi to, jako hodnocení nějaké filmové herečky, která letos zvolila jiný účes než vloni. Pánové, kolik kilometrů jste s tímto vozem najeli? Kolik ostrých horských serpentin a zasněžených silniček jste s ním projeli? Zde by většině sklapla čelist. Nemyslím to ve zlém, ale tohle auto je opravdu do nepohody, nikde Vás nenechá stát s blikající červenou kontrolkou, či zapadlého ve sněhu či zledovatělé cestě. Tomuto autu totiž po pár stovkách kilometrů odpustíte tu výraznou chromovou masku a poznáte jiné přednosti, které jste s vašimi předchozími vozy nikdy nezažili. Není to o kráse na první pohled, ale postupném objevování krásy tohoto auta s ujetými kilometry
21. 7. 2016 08:05
Re: Hnus
Ale co prosim te, jeden gladiator sem, nebo tam, to je snad fuk, ne? >:D
Avatar - Phoenixx
20. 7. 2016 23:15
Cina
Super auto pre cinsky trh >:D
Avatar - 3_diamanty
20. 7. 2016 22:49
Re: Je to ošklivka ale hrozně fajn ...
tak ho musim omrknut ked bude cas .... vdaka :yes: ( zrovna smerom nad jazero fakt casto nejazdim ) ... ale napriklad kiu pri carrefoure minam zhodou nahod kazdy den

ale este jedna predajna suzuki je hore nad furcou tak pripadne aj tam uz mozno budu ho mat ... ale naposledy co som sa pytal cez znameho tak ho ozaj este nemali ( teraz v lete ani neviem ako leti cas ) ... ale urcite sa coskoro stavim ... :yes: vdaka za info
Avatar - R32
20. 7. 2016 22:42
Re: Je to ošklivka ale hrozně fajn ...
Káámo treba občas ísť aj okolo predajní SUZUKI, nad Jazerom ho majú pred salónom cca 2 týždne... ;-) (pokiaľ viem, si z KE)