Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Vitara 2015: Což takhle sportovní verzi?

Michal Fokt
Diskuze (15)
Co kdyby se Suzuki rozhodlo udělat v rámci nové Vitary ještě silničnější verzi se sportovním švihem? Pak by vypadala nejspíš nějak takhle.

Vzpomínáte si ještě na Forester S-Turbo? Jak by ne, vždyť s tímhle autem Subaru de facto založilo kategorii sportovních kompaktních SUV dávno předtím, než něco takového napadlo prémiové značky. Sice umělo jet rychle pouze rovně, ale na to už se historie neptá.

Každopádně dnes se Japonci staví ke kompaktním SUV velmi pragmaticky a vybavují je motorizacemi, které stačí jen na běžnou jízdu a hledat v nich emoce by přineslo jen zklamání. Známý maďarský "fotošoper" a virtuální tuner X-Tomi teď však přichází s úpravou takřka "domácího" modelu Suzuki Vitara nové generace, který přetvořil právě do podoby sportovního SUV.

Na rozdíl od Foresteru blahé paměti má Vitara snížený sportovní podvozek, velikánská kola, pozměněnou masku chladiče, přední nárazník, zadní nárazník s difuzorem a dvěma koncovkami výfuku a barevně odlišenou lištu mezi svítilnami. Zajímavé městské SUV se nám z Vitary stalo, co říkáte? Ještě tak dát tomu alespoň trošku odpovídající motorizaci, ale dneska se stejně hraje spíš na vzhled...

Michal Fokt
Diskuze (15)
Avatar - duv
1. 4. 2015 10:03
Re: Zmatky kolem Vitary
Tak to se bavím, celý svět čeká na Vaše spasení. Celkem by mě zajímalo, jaké názvy vymyslíte. Můžete trochu nastínit? Kamarád se zná se strejdou Vaška Suzuki, který řediteluje Suzuki v Japonsku. Tak by mu poslal návrhy na nové modely. Právě onehdá říkal, že vypinknout auto je hračka, ale 650 lidí na vývoji, pak sedí a bezradně mudruje o názvu. Nakonec stejně skončí u nějakého zavedeného názvu s kterým automobilka měla úspěch. Ale takhle zoufalí jsou ve většině automobilek. Možná by to mohla být dobrá živnost - vymýšleč názvů s.r.o..
Avatar - flyboyeda
12. 10. 2014 18:38
Tohle je super auto
a vy jste banda teplejch *
Avatar - peter_ko
12. 10. 2014 17:34
Re: Zmatky kolem Vitary
Ale je. Grand Vitara dočasne končí, o triedu väčšie SUV - priamy nástupca GRAND Vitary príde na radu možno až po roku 2017...
Avatar - wakantanka
12. 10. 2014 16:35
Re: Zajímavé SUV?
Mne sa tento trend tiež nepáči a už dlhšiu dobu si kladiem otázku načo mi je auto, ktoré sa tváre "terénne" ale nemá ani pohon všetkých kolies, ani vyššiu svetlú výšku ani nič čo by ho na jazdu v teréne predurčovalo ? Dobre nejakú poľnú a udržiavanú lesnú cestu zvládne ale to zvládnu aj klasické hatchbacky s podobnými parametrami. A už vôbec nerozumiem takýmto verziám že "sportové" SUV. Ale doba je raz taká a keď to väčšina ľudí chce, tak im to automobilky vyrobia a predajú.
Avatar - woody-alien
12. 10. 2014 16:03
Re: Zmatky kolem Vitary
Není. Tahle Vitara nenahrazuje Grand Vitaru. Je to spíš reakce na módní vlnu městských crossoverů typu Qasqaie. Tady je citace: "Předně je třeba si ujasnit, s kým máme tu čest. Nová Vitara totiž není náhradou za offroad jménem Grand Vitara, ale je postavena na základě modelu SX4 S-Cross."