Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tady před pěti lety skončila Clarksonova kariéra v Top Gearu. Hotel chystá speciální vzpomínku a pamětní desku

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Pamatujete si, jak v březnu roku 2015 svět obletěla zpráva o konci Jeremyho Clarksona v pořadu Top Gear? Slavný moderátor byl tehdy suspendován kvůli incidentu, k němuž došlo v jednom anglickém hotelu.

Televize BBC k tak zásadnímu kroku sáhla kvůli tomu, že Clarkson údajně napadl Oisina Tymona z produkce pořadu. Důvodem přitom bylo jídlo.

Štáb Top Gearu se totiž do hotelu Simonstone Hall v Severním Yorkshiru, kde byl ubytovaný, po natáčení dostal až pozdě večer, takže prošvihl večeři, která byla nachystaná na 20. hodinu. Tým dorazil o dvě hodiny později.

A tak na místě čekalo už jen studené občerstvení, což Clarksona, který se dožadoval steaku, rozčílilo. A odnesl to právě Tymon, který měl zřejmě jídlo na starost. Co přesně se stalo, není jasné, v oficiálním vyjádření se objevil anglický výraz "fracas", který může znamenat cokoli od ostřejší výměny názorů až po rvačku.

Clarkson následně incident odnesl okamžitou suspendací. A jak víte, znamenal i konec pro Top Gear v té podobě, jak ji připravoval tým okolo Clarksona, Hammonda, Maye a producenta Wilmana. Zmíněných osobností se pak ujal Amazon a vznikl pořad The Grand Tour. Neuvěřitelné, že to je už pět let...

Každopádně hotel Simonstone Hall se rozhodl slavnou událost ze 4. března roku 2015 připomenout. K výročí připravil speciální večer, při němž se samozřejmě bude podávat steak. Hotel také nechal vyrobit pamětní desku, která docela vtipně upozorňuje, že právě na tomto místě skončila kariéra Jeremyho Clarksona v BBC.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme