Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tahle Testarossa nemá V12. A opravdu není ani z Itálie…

Martin Tolar
Diskuze (8)
Občas se na prodej objeví auto, které ale ve skutečnosti není tím, zač se vydává. To je případ i tohohle amerického „Ferrari“.

Někdy se majitel auta rozhodne, že karoserii svého auta předělá, aby vypadala úplně jinak. Plejáda překarosovaných Peugeotů 406 Coupé by mohla vyprávět a Pontiac Fiero budeme nejspíš ukazovat jen na fotkách, protože skutečný kus nepřestavěný na repliku Ferrari už asi neexistuje.

Stejný nápad měl také majitel kabrioletu Chevrolet Corvette C4. Zakoupil totiž sadu u Classic International v Kalifornii a americkou klasiku přestavěl na Ferrari Testarossa. Ovšem nevypadá až tak zle. Bodykit totiž působí mnohem lépe než jiné podobné sety. Proporce celkem sedí a panely vypadají dobře zpracované. Všechny typické prvky s typickými masivními bočními nádechy tady budí celkem realistický dojem, že by se bodykit Rieger z osmdesátek mohl stydět.

Nakonec se ale i na fotkách prozradí přestavba a začnete pátrat, které že auto dalo tomuhle „Ferrari“ svou techniku. Jasno je po otevření kapoty, kde se nic nezměnilo - dřímá tu vidlicový osmiválec o objemu 5,7 litru. Také interiér není jako ve „Ferrari“ a zůstala tu i originální digitální přístrojovka z Corvette. Vyměněná nebyla ani řadička.

Auto je nyní na prodej na aukčním serveru ebay za 35 tisíc dolarů. Ano, za Corvette je to celkem dost, ale Corvette jezdí spousta. V této Testarossa Corvette ale budete jediní. Podobných sad na přestavbu prý bylo prodáno víc, ale jen jeden jediný byl v této tmavě modré barvě.

Martin Tolar
Diskuze (8)

Doporučujeme

9. 7. 2018 10:22
Re: Přestavba
Až tak blbý mi to nepřijde. Otázka je ta cena, ta mi přijde vysoká.
8. 7. 2018 22:28
Re: Přestavba
Z dvoch hodnotných áut vznikol de facto bezcenný mutant.
8. 7. 2018 20:16
Re: Pripájam sa
>:D :yes:
Avatar - _Karel_
8. 7. 2018 16:19
Přestavba
Řemeslně je to zřejmě zvládnutý slušně, ale marná sláva - je to zbastlení dvou krásných aut dohromady a hezký to není.
Avatar - wakantanka
8. 7. 2018 14:32
Re: Pripájam sa
Ocividne mi nieco uslo, ktoze z diskuterov pise testy pre sme ?