Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tak to je on! Nový Hyundai i20 na prvních snímcích. Konkurent Fabie sází na sportovní styl

David Bureš
Diskuze (66)

Nový Hyundai i20 se světu zatím představil na designérských skicách. Ještě před oficiální premiérou tu už máme i první fotky.

Hyundai do toho pěkně šlape, na evropských trzích v těchto měsících postupně inovuje svoji nabídku v nejmenších kategoriích. Na přelomu roku korejská automobilka začala prodávat novou generaci miniauta i10, připravuje modernizaci kompaktní i30 a do toho i novou generaci malého hatchbacku i20. A právě jeho podoba byla prozrazena díky uniklým snímkům auta.

Ty ukazují novinku ze všech stran, a tak už dobře víme, jak bude nová i20 vypadat. Oproti předchůdci přitom bude hodně odlišná, výrazně sportovněji tvarovaná. Vpředu najdeme pro Hyundai charakteristicky tvarovanou masku chladiče s ostře řezanými světlomety, zboku zaujme směrem vzad stoupající linie bočního prosklení zakončená zdobením u C sloupků, zatímco vzadu jsou neobvyklým prvkem propojené koncové svítilny vodorovnou linkou. Ty jsou navíc hodně protažené do boků karoserie.

Uniklé snímky dokazují, že Hyundai i20 bude v nové, již třetí generaci dostupný také s dvoubarevnou karoserií. Vyplývá tak, že se auto přizpůsobí trendům a bude chtít nabídnout více individualizace, která je dnes tak žádaná.

Fotografie interiéru zatím na internet neunikly. Z dřívější oficiální tiskové zprávy však už víme, že Hyundai využije kombinaci dvou obrazovek podobně jako kompaktní Mercedesy. Uvnitř se tak mají objevit dva displeje s úhlopříčkou 10,25 palce – jeden pro funkce přístrojového štítu, druhý pro potřeby infotainmentu.

Na bližší informace o použité technice si zatím musíme počkat. Očekávejme však zachování atmosférické dvanáctistovky, kterou jistojistě doplní i přeplňovaný tříválec 1.0 T-GDI. Pravděpodobný je rovněž příchod minimálně mildhybridu, kvůli emisním normám. Dočkat bychom se každopádně měli také hot hatche Hyundai i20 N, zřejmě s přeplňovaným čtyřválcem 1.6 T-GDI.

Nová generace Hyundaie i20 bude světu oficiálně představena na březnovém autosalonu v Ženevě. Takto označené auto se prodává od roku 2008, kdy nahradilo dřívější Hyundai Getz. Současná druhá generace debutovala v roce 2014.

David Bureš
Diskuze (66)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
21. 2. 2020 13:25
Re: i20
hehe, reklama ... ta sme še pobavili ... :D :D :D
Avatar - chetoos
19. 2. 2020 12:18
Nová I20
Z nové dvacítky jsem trošku na rozpacích. Desingově jsem možná čekal více, ale uvidíme jak vše bude vypadat naživo. Modrá barva mu ale sluší. I přesto to bude vcelku dobře prodejné auto.
Avatar - Avanti
19. 2. 2020 10:33
Re: Zlé
Vyjadroval som sa k dizajnu, ak si si to nevšimol, prípadne ťa nenaučili na ZŠ čítať s porozumením, ak nejakú teda vôbec máš.
Avatar - Emel
19. 2. 2020 10:18
Re: Re: Obávám se
Spíš třeba Nexen a Barum... Hyundai určitě není žádná prémiovka.
19. 2. 2020 07:34
Re: i20
Nemáš úplne pravdu. Môže byť tá atmosféra sebelepšia, keď ju zabijú zlým sprevodovaním, je to k hovnu a s tým turbom sa skrátka bude jazdiť príjemnejšie. A v aute, pokiaľ sa nič nezmenilo, máš kombináciu motora s prevodovkou danú, sprevodovanie nie je opcia, kde by si si mohol vyberať.