Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra a Cat společně v nové Off Road Show

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnosti Tatra Trucks a Zeppelin CZ připravily speciální prezentaci pod názvem Cat – Tatra Road Show, aby na ní představily vozidla a pracovní stroje ze své nabídky.

Během tří květnových týdnů mají všichni zájemci o stavební techniku možnost navštívit v rámci společné akce pořádané na třech různých místech v České republice prezentaci strojů značek Cat a nákladních vozidel Tatra.

Ukázka práce kolových a pásových rýpadel, dozerů a dalších strojů značky Cat v součinnosti s vozidly Tatra probíhá ve dnech 12. až 14. května v pískovně Chbany na Kadaňsku, následně ve dnech 19. až 21. května v pískovně v Ledčicích v okrese Mělník a nakonec od 26. do 28. května v pískovně v Hrušovanech u Brna.

Zajímavá akce, jejíž program v každém z uvedených dnů začne v 9:00 a skončí v 17:00 nabízí skutečně pestrou paletu strojů a vozidel značek Cat a Tatra. Ta si mohou držitelé příslušných řidičských a strojnických oprávnění vyzkoušet po zaregistrování a v doprovodu příslušného zástupce společností Zeppelin CZ a Tatra Trucks.

Kopřivnická automobilka si pro své návštěvníky akce připravila vozidla v konfiguraci 10x8, pracovní stroj ve verzi Tatra Phoenix Euro 5, dále pak třístranný sklápěč 6x6 v provedení Euro 6 a hákový nakladač 6x6 rovněž Euro 6, který úspěšně absolvoval letošní Rallye Dakar v roli doprovodného vozidla.

Vedle standardních užitkových vozidel se představují i závodní speciály stájí Tatra Buggyra Racing a Tom Racing, které se úspěšně účastní náročných dálkových soutěží.

Společnost Zeppelin CZ si pro akci připravila pestrou řadu strojů značky Cat. V kategorii středních a těžkých strojů je magnetem vlajková loď nové řady kolových nakladačů M v podobě 23-tunového Cat 966M XE. Pozornost má přitahovat i kolové rýpadlo Cat M318F, zatímco pásová rýpadla reprezentuje typ Cat 323E.

Kategorie dozerů má svého zástupce v podobě Cat D6N XL s instalovanými nivelačními systémy společnosti Sitech. Ta má na show rovněž vlastní zázemí s ukázkou komplexního programu pro stroje Cat.

U menších, tzv. BCP strojů, stojí za zmínku modernizovaný rýpadlo-nakladač Cat 432F2, nový typ z kategorie kompaktních kolových nakladačů Cat 926M, nakladač Cat 906H nebo smykem řízený nakladač Cat 279D. Z nejmenších strojů budou k vidění nová minirýpadla Cat 308E2 a Cat 303.5D.

Vedla samotných strojů a vozidel má akce zaujmout i praktickou ukázkou 2D a 3D nivelace, systému Cat Grade Control pro zvýšení produktivity dozerů či grejdrů, systémů Cat Assist nebo Cat Production Measurement.

K vyhodnocování efektivity a sledování provozu strojů pomocí telematicky získaných dat používají v Caterpillar systém Cat Product Link a s jeho přednostmi se návštěvníci mohou seznámit pomocí speciálního vozidla Iveco s dvanácti LCD obrazovkami.

Akce nabídne i tzv. Google brýle, s jejichž pomocí se uživatel ocitne ve virtuální 3D realitě, doslova uprostřed komentované prohlídky k dané technologii a stroji. Cat – Tatra Road Show přináší tuto virtuální realitu poprvé v češtině.

Společnost Tatra Trucks pak již nyní zve na výstavu Expo Mokrá. Ta se bude konat od 14. do 16. června letošního roku v Mokré – Horákově. Na této výstavě se kopřivnická automobilka prezentuje již potřetí, v letošním roce ale poprvé coby nový člen Těžební unie ČR.

Výrobce i autorizovaní dealeři pro návštěvníky připraví aktuální informace k pracovním strojům Tatra Phoenix ve verzi Euro 6. K dispozici budou tradičně zkušební vozidla i některý ze závodních speciálů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)