Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra zazářila na přehlídce k 100. výročí vzniku Československé republiky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Vozidla značky Tatra aktuálních i starších modelových řad patřila k hlavním hvězdám přehlídky k 100. výročí vzniku Československé republiky.

Největší slavnostní přehlídka ozbrojených a záchranářských složek České republiky za poslední roky se u příležitosti 100. výročí vzniku Československa uskutečnila v neděli 28. října na pražské Evropské třídě.

Před veřejností defilovalo více než 4300 příslušníků armády, záchranného systému, policie i celní správy a také přes 200 kusů techniky. Nejpočetněji byla zastoupena technika na podvozcích značky Tatra, což dokazuje, jak významnou roli hrají tyto české vozy z Kopřivnice v domácích ozbrojených silách i organizacích zajišťujících civilní bezpečnost.

Tatra a její aktuální modelové řady. Prohlédněte si je ve velké galerii!

Kopřivnická automobilka je jednou z nejstarších na světě a značka Tatra, která je úzce spjata s dějinami Československa, stala se jedním z jeho symbolů, reprezentujících kvality českého strojírenského průmyslu a je jeho chloubou. Stejně tak jsou vozy Tatra těsně spojeny s historií československé a české armády i hasičského sboru, v jejich řadách tatrovky vždy sloužily a slouží ve velkých počtech.

Tatra Force není jen armádní speciál. Prohlédněte si její extrémní verze!

Veřejnost v proudu moderní armádní, policejní i záchranářské techniky mohla spatřit samohybné houfnice DANA na tatrováckém podvozku a těžké vozy Tatra Force v provedeních nosič minometů PRAM s pancéřovanou kabinou, přepravník multifunkčních kontejnerů, pojízdná dílna nebo přepravní valník.

Na přehlídce nechyběly ani střední nákladní vozy Tatra Tactic ve standardní podobě nebo s pancéřovanou kabinou a ani automobily Tatra 815 v rozličných variantách, jako například nosiče pontonové mostní soupravy, dělostřeleckého radaru Arthur, multifunkčních kontejnerů, tahače těžké techniky, nakladače a dozery, cisterny i vozy protichemické a radiační ochrany nebo zdravotnické služby.

Tatra 815: Prohlédněte si terénní legendu ve všech verzích!

V záchranářských a policejních barvách byly k vidění vozy pyrotechnické služby, dále cisternové stříkačky, sklápěče a nakladače na podvozcích Tatra Force a TERRNO1.

Veřejnou premiéru si během defilé odbyly nejnovější hasičské speciály Tatra Force CZS 40 s pancéřovanými kabinami, které si hasiči převzali do užívání teprve před pár týdny a které jsou určeny pro zásahy ve vysoce rizikových prostředích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)