Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Teror v Bruselu. Zrušené akce pro novináře a změny na autosalonech?

David Bureš
Diskuze (41)
Možná se budete divit, ale teroristické útoky v Bruselu mohou znamenat změny i pro motoristické novináře a veřejnost. Napadá nás, jak to letos bude s pařížským autosalonem?

Práce motoristického novináře je plná cestování. Na mezinárodní prezentace nových aut vyrážíme minimálně jednou měsíčně, existují i týdny, v nichž do zahraničí míříme hned několikrát. Právě z toho důvodu v nás při čtení zpráv o teroristických útocích v Bruselu hrklo.

Zvlášť pro mě byly teroristické útoky na letišti Zaventem osobní záležitost. Na bruselském letišti jsem byl totiž teprve nedávno, v neděli, když jsem se vracel z prezentace Range Roveru Evoque Cabrio ve francouzských Alpách. Lety na mezinárodní prezentace aut bývají jen zřídkakdy přímé, a tak na letištích po celé Evropě trávíme hodně času.

Může se to zdát jako zbytečný strach – teror může zavládnout kdykoliv a kdekoliv, nebezpečí v Bruselu ale trvá již několik měsíců. Už loni v listopadu byl v hlavním městě Belgie vyhlášen nejvyšší stupeň teroristického nebezpečí, a to v návaznosti na tehdejší listopadové útoky v Paříži.

Už tehdy jsme bezpečnostní situací v Belgii byli zasaženi také u nás v redakci. Ze dne na den byla totiž z bezpečnostních důvodů zrušena prezentace Renaultu Mégane, která se měla konat v Portugalsku, tedy na druhé straně Evropy, než leží Belgie. Na bruselském letišti se ale mělo přestupovat, a tak kvůli starosti o naši bezpečnost výrobce naši účast na akci raději zrušil.

Teroristickými útoky navíc nemusí být ohroženy jen mezinárodní prezentace, ale také autosalony, které obecně jsou pro výrobce stále méně zajímavé. Naopak stále zajímavější mohou být pro teroristické skupiny – kvůli vysokému počtu lidí na malém prostoru.

Na podzim nás čeká pařížský autosalon, který se koná v městě, kde za loňský rok zažily hned dva velké útoky – v lednu na redakci časopisu Charlie Hebdo a v listopadu na několik míst po celé francouzské metropoli. Vůbec se nebudeme divit, že pařížské výstaviště nebude prázdnější jen kvůli chybějícím vystavovatelům (účast už odřekly Ford a Mini), ale také kvůli chybějícím návštěvníkům, bojícím se o svoji bezpečnost…

David Bureš
Diskuze (41)
Avatar - white label
24. 3. 2016 00:24
Re: Evropa je fakt asi "nemocná"...
Považuješ se za bohorovného jasnovidce, který ví kdo/co je komu lhostejný/é?
Co správného pro zlepšení situace děláš ty, teda kromě zdejšího tlachání a moralizování?
Avatar - Barrichello
23. 3. 2016 23:05
Re: Relativizace
Musíme přijmout opatříme ano, a to nepustit sem nikoho kdo není ze sýrie a kdo nemá syrské doklady. Nemáš žádné? Jo Sorry, tak si je sežen nebo papapa

ekonomické uprchlíky vyexpedovat zpět, to samý ty u který byla nalezen zbran, záznamy násilních akcí v mobilu nebo jakékoliv napojení na teroristy a náboženské fantatiky. tot dělat důsledne, tak příští měsíc zvedá kotvy z evropy tak 350 000 imigrantů >:D
23. 3. 2016 16:13
Re: Evropa je fakt asi "nemocná"...
Z každou podobnou otázkou přibývá krve na tvých rukou. I těch lidí z Bruselu, když už ti jsou lhostejné životy Arabů.
23. 3. 2016 16:08
Re: priste neco
Z těchto cynických a pokryteckých keců se mně dělá fyzicky špatně.
Avatar - Ozzman
23. 3. 2016 15:16
Re: priste neco
Teď už se směju, včera to dopoledne moc k smíchu nebylo, to přiznávám :-)