Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Model 3 se blíží. Musk slibuje předání prvních aut už tento měsíc!

David Bureš
Diskuze (2)
Už při loňském odhalení prototypu Tesly Model 3 automobil způsobil velký poprask. Není tak divu, že letošní zahájení sériové produkce je napjatě očekáváno.

Tesla Model 3 se stane dosud nejlevnějším autem amerického výrobce elektromobilů, který má výrazně zvýšit jeho prodeje. Krátce před odhalením sériové verze šéf automobilky Elon Musk zveřejnil nejnovější informace o tomto napjatě očekávaném modelu.

Podobu vozu známe už od loňského roku, tehdy však byl světu představen pouze prototyp, který však sériovému autu měl mít hodně blízko. Sériová podoba by měla být představena v pátek 28. července, kdy budou první vozy předány prvním zákazníkům. Na speciální párty bude předáno prvních 30 exemplářů Modelu 3, oznámil Musk na své oblíbené sociální síti Twitter.

„Výroba bude postupně narůstat. V srpnu bychom měli postavit 100 aut a v září přes 1.500 aut,“ uvedl vedoucí Tesly v jednom ze svých tweetů s tím, že v prosinci by se už mohlo vyrábět 20.000 kusů Modelu 3 měsíčně. Přestože avizované plány znějí velice směle, Tesle nic jiného nezbývá. Od loňského spuštění objednávek si o Model 3 prý předběžně zažádalo asi 400.000 osob.

Novinka splnila všechny regulační požadavky na výrobu dva týdny před plánovaným termínem. První auta mají být podle Muska údajně dokončena již tento pátek.

Sám Musk popisuje Model 3 jednoduše jako zmenšenou verzi Modelu S, čemuž odpovídá i design chystaného auta. Velice futuristický bude interiér, kterému bude chybět tradiční přístrojový štít. Stejně tak tu nebude ani head-up displej. Místo toho v kabině bude jen obří obrazovka na středovém tunelu.

Detaily o pohonu zatím neznáme. Při loňském představení prototypu ale Musk slíbil, že i ta nejslabší verze Modelu 3 zrychlí z 0-100 km/h za zhruba šest sekund. Automobil pak podle amerického normovaného cyklu má ujet alespoň 346 kilometrů.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Peto02
3. 7. 2017 12:37
Re: Zdá se mi to,
28. července (29.7. v CR) - zahajenie oficialneho predaja a den kedy by malo byt vsetko jasne.
Avatar - žlababa
3. 7. 2017 12:20
Zdá se mi to,
a nebo v článku opravdu není vůbec žádná informace, která by nebyla známá už nejméně půl roku?