Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Model 3 jako kabriolet? Americká společnost vám ji ráda přestaví, připravte si milion

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Kalifornské pobřeží v autě s otevřeným nebem nad hlavou, to je sen. V případě domácí Tesly doslova, protože žádný kabriolet v nabídce nemá. Řešení pro majitele Modelu 3 přesto existuje.

Na sociálních sítích se v posledních dnech stala diskutovaným hitem Tesla Model 3 kabriolet. Netrvalo dlouho a dozvěděli jsme se, co je vlastně zač. Sama americká automobilka něco takového samozřejmě nenabízí, pro úpravu si musíte zajet k nezávislému úpravci.

Přestavbám vozů Tesla na kabriolety se věnuje společnost Newport Convertible Engineering z Huntington Beach v Kalifornii. Jde o dceřinou společnost firmy Mega Engineering Vehicles, ale nemyslete si, že se nyní snaží svézt na popularitě Tesly. Přestavbám aut různých druhů se tento podnik věnuje již 37 let.

Tvůrci říkají, že Tesla Model 3 kabriolet je ten nejlepší způsob, jak si užít tichou jízdu s elektromotorem v útrobách, kdy podstatně více vyniknou jevy přírody. Inu, proti gustu…

Samozřejmě to ale nebude zadarmo. NCE je podle aktuálních informací jediná společnost, která přestavbu Tesly na kabriolet nabízí. Celý proces trvá dva až tři měsíce a připravit si musíte od 30 do 40 tisíc amerických dolarů, podle toho, jak nároční jste. Když si třeba navymýšlíte elektricky sklopnou střechu, bude se hodnota přestavby šplhat k oněm čtyřiceti tisícům, což je v přepočtu necelý milion korun.

Každé upravené auto je vybaveno upraveným zavazadlovým prostorem pro skládání střechy, ale třeba i vyztuženou karoserií. V rámci několika týdnů práce se počítá i s rozsáhlým testováním, která má zabránit vlhkosti a negativním projevům větru a aerodynamického svistu. Tvůrci se snažili, aby vozu s nataženou střechou zůstala zachována původní zaoblená silueta, o čemž se můžete přesvědčit v přiložené galerii.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

23. 5. 2020 14:56
Re: Tohle je HNUUUUUUUS!
https://www.autoforum.cz/…-jeho-pozornost/
:-[] :-[] :-[]
23. 5. 2020 12:55
Re: Tohle je HNUUUUUUUS!
Souhlas, ale ono "bastlauto" je vlastně každá Tesla, i ta sériová! Stačí si ji detailněji prohlédnout...;-)