Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Model 3 má problém na německých STK. Má úplně nejhorší spolehlivost ze všech aut

ČTK
Diskuze (144)

Elektrická Tesla Model 3 se letos poprvé objevila v žebříčku hodnocení poruchovosti aut společnosti TÜV a za rámeček si to rozhodně nedá.

Vůbec nejhorší hodnocení v žebříčku spolehlivosti, který sestavuje německá společnost TÜV na základě hodnocení poruchovosti jednotlivých typů vozů přijíždějících na stanice technické kontroly, získal letos elektromobil Tesla Model 3. Jedná se o původní vyráběnou verzi, letošní facelift se to takovéto statistiky TÜV dostane nejspíše až v roce 2026.

Tesla Model 3 se přitom do tohoto hodnocení dostala poprvé. Je to z toho důvodu, že jde jednak stále o poměrně mladý typ vozu a jednak se do hodnocení zařazují pouze v německém vozovém parku nejčetněji zastoupené modely. Je to proto, aby se minimalizovala případná statistická odchylka.

Tesla Model 3 skončila v kategorii 2-3letých ojetých vozů na 111. pozici s průměrným procentem zjištěných vážných závad 14,7 procenta. Přitom průměr v této kategorii je 5,7 procent a nejlepší Volkswagen Golf Sportsvan měl průměr jen rovná dvě procenta. I Dacia Logan, která skončila předposlední, měla výsledek o více než tři procenta lepší.

Video se připravuje ...

Poruchovost zmíněné Tesly Model 3 je skutečně nepříjemným překvapením. Už proto, že se u elektromobilů hodnotí na STK méně technických oblastí. Samozřejmě třeba kvůli absenci výfukové soustavy.

Elektromobilů je zatím ve zmíněném hodnocení TÜV poměrně málo. Přesto může jít, podle zjištění techniků této společnosti, o poměrně kvalitní vozy. Příkladem je Volkswagen e-Golf, který ve stejné věkové kategorii skončil na dělené čtvrté pozici s průměrem zachycených vážných závad jen 2,6 procenta. A podobně dobře na tom byl také mezi ojetinami ve stáří 4-5 let. Tam si pohoršil jen mírně – na šesté místo.

A nadprůměrně spolehlivý je třeba i takový Renault Zoe s průměrem závad 5,1 procenta.

ČTK
Diskuze (144)

Doporučujeme

23. 11. 2023 08:39
Re: Tak co, teslosektáři...
Přesně tak. Závěr TUV nám říká ve skutečnosti pravý opak. Jen hlupáci nedokáží správně interpretovat předložená data. Tesla je velice spolehlivé auto, protože i bez servisu normálně jezdí.
23. 11. 2023 08:36
Re: Tak co, teslosektáři...
A co nám ten špatný výsledek po 3 letech říká? Že je to spolehlivé auto, u kterého netřeba jezdit na výměny oleje a další servis, takže s ním majitelé vesele 3 roky jezdí bez servisu a pak je vyhodí na technický. No a nějaký hlupák z toho vyvodí statistický závěr, že se jedná o nespolehlivé auto.
23. 11. 2023 08:33
Re: Tak co, teslosektáři...
to je v pořádku, že o tom rozhoduje TUV, ale to ti nic neříká o spolehlivosti, ale o stavu auta, který přijede na STK tj. jak se o něho majitel stará respektive kolik investuje do servisu auta.
21. 11. 2023 18:26
Re: statistika spolehlivosti?
Ja nevim,ja jsem na letite Octavii s 260 tis km nikdy rezave kotouce nemel...Ani na MB E. A vlastne na zadnem aute nikdy nebyl problem s rezavymi kotouci...
Avatar - Mokrous
21. 11. 2023 18:01
Re: Tak co, teslosektáři...
Stačí koupit stromeček s logem Tesla :D
A po smradu z plísně ani stopy :D :D :D