Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla nepotřebuje úspěch Cybertrucku. Elon Musk má v záloze plán B

Stanislav Kolman
Diskuze (9)

Šéf Tesly od počátku počítal s variantou, že by extravagantní Cybertruck nemusel u zákazníků slavit úspěch. V takovém případě by jim nabídl klasický pick-up.

Těžko říct, nakolik tomu pomohla nepovedená prezentace nerozbitného okna, z premiéry Tesly Cybertruck byl každopádně virální hit. Elon Musk teď zpětně ke svému nepřehlédnutelnému pick-upu prozradil pár zajímavostí. Auto prý kreslili zcela bez průzkumu trhu.

„Nedělali jsme žádný průzkum. Prostě jsme vyrobili auto, o kterém jsme si mysleli, že vypadá úžasně. Chtěli jsme postavit futuristický tank, něco, co vypadá jako z budoucnosti,“ uvedl Musk s tím, že jeho automobilka není závislá na úspěchu Cybertrucku. Co by se stalo, kdyby jej veřejnost nepřijala?

Video se připravuje ...

„Příliš by nás to neznepokojovalo. Kdyby se ukázalo, že takové auto nikdo nechce, jednoduše bychom postavili normální pick-up s konvenčními tvary. Žádný problém, je to náš záložní plán,“ uvedl v rozhovoru šéf společnosti, který se ale neúspěchu svého pick-upu nejspíše bát nemusí.

Tesla aktuálně hlásí 200.000 vratných stodolarových záloh, které už od potenciálních zákazníků vysbírala. Ti si teď musejí jen počkat na to, až se sériový Cybertruck objeví v nabídce. A také jak moc se změní… Musk totiž přiznal, že oproti variantě prezentované při oficiálním debutu projde pick-up kosmetickými úpravami, aby vypadal o něco „normálněji“. Podrobnosti se dozvíme v průběhu příštího roku, kdy by měl odstartovat prodej.

Stanislav Kolman
Diskuze (9)

Doporučujeme

9. 8. 2020 23:05
Nemám Tesly rád,
jsou rychlejší než moje motorka :D Ale vážně - do města jsou Tesly příliš velké. Za mě je dnes nejlepší elektromobil BMW i3 REX.
Avatar - palix
6. 8. 2020 14:32
Re: Takovéto křápy si koupí jen fanatický Muskolog!
Mne je Musk nesympatický, neviem prečo, ale v podstate ma absolútne nezaujíma. V Tesle v podstate nevidím nič pozitívne.
Avatar - palix
6. 8. 2020 14:31
Re: Takovéto křápy si koupí jen fanatický Muskolog!
Mne núkali testovaciu jazdu Teslou a ani som nemal záujem. Aj keby som na ňu mal, tak nie som ochotný platiť také peniaze za nejaké auto - a Tesla má k autu za takú vysokú cenu reálne ďaleko. O jej nekvalite a v poslednej dobe toho popísalo už dosť.
Avatar - WinDiesel
5. 8. 2020 15:47
Re: Takovéto křápy si koupí jen fanatický Muskolog!
Vadí mi Muskovy nelegální praktiky. On je ale nedotknutelný jako Babiš u nás.
To že ledasco rozjel a hodně toho dokázal neznamená že se může chovat otevřeně nelegálně.
5. 8. 2020 10:48
Re: Takovéto křápy si koupí jen fanatický Muskolog!
O fanatizme tu melú zväčša len ľudia, čo sa žiadnou Teslou nikdy nezviezli. Nerozumiem, ublížila vám tá Tesla nejak, alebo Muskovi niečo závidíte...?