Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TEST Garáž Auto.cz: Lexus CT 200h – Co vás zajímá?

Diskuze (33)
Je to menší bráška IS, nebo luxusní verze Priusu? To tento týden zjišťujeme u Lexusu CT 200h.

Nový zástupce nižší střední třídy v redakční garáži je tak trochu jiný než všechno, co jsme dosud testovali. Historicky první hybridní počin mezi prémiovými kompakty totiž nemá na trhu zatím obdoby. Bereme jako samozřejmost – že to je Lexus.

Japonské automobilce na jednu stranu nechybí odvaha pustit se do segmentu, kde v Evropě pevnou rukou vládne Audi A3 a BMW řady 1 zase láme srdce všech nadšených řidičů. Zároveň je ale tento krok velmi prozíravý – auto s cenovkou od 700 tisíc do milionu korun a vysloveně městskými předpoklady má alespoň v teoretické rovině násobně širší cílovou skupinu než stávající produkce Lexusu.

K testu jsme převzali vrcholnou specifikaci Premium, která posádku občas trápí kvůli nízkorpofilovým 17palcovým pneumatikám, zároveň ji ale hýčká mimořádně kvalitním zvukem audiosystému Mark Levinson a spoustou další standardní výbavy.

Zatím jezdíme se spotřebou kolem 5 l/100 km, což o necelý litr převyšuje tovární údaj. Podle propočtů palubního počítače by měla 45litrová nádrž vydržet alespoň 600 km – palubní elektronika si ponechává rezervu, nebo možná i tuší, že nás teprve čeká testování na dálnici.

Než připravíme test, můžete se podívat alespoň na první postřehy v článku Lexus CT 200h: První jízdní dojmy. Pokud vás zajímá něco konkrétního, ptejte se v diskusi. Na zajímavé otázky odpovíme přímo tam nebo v samotném testu.

Diskuze (33)
11. 4. 2011 14:27
Re: infi je skvělá volba
Tak to jo ;-)
Avatar - pelikoš
11. 4. 2011 11:39
Re: infi je skvělá volba
to s tou maf.imidží bylo na bmw.jinak infiniti je pro mě prostě nej.nejvíce se mě libí :yes: a hlavně jich moc nejezdí,takže originální...
p.s.infiniti má všechna i ;-)
11. 4. 2011 10:37
Re: Proč to proboha nenechali jako stylové 3-dvířko?
...mne tam take moc designove nesedi, asi dan za "lepsi" nastupovani...
11. 4. 2011 10:36
Re: Pro redakci
...napr. zrychleni ma CT o dost lepsi, ale zda to neni jen papirove, muze to byt i rozestupnovanim CVT...i kdyz je to na urovni Priusu.
Ja si stejne myslim, ze ten motor je na to auto slaby, kdyby tam dali 2.5 z Lexe HS, myslim ze by to bylo lepsi...pak bych o tom i uvazoval, takhle je to jen jako priblizovadlo do mesta. No pockame na nove GSko... >:D
11. 4. 2011 10:30
Re: infi je skvělá volba
Takze jako IS ???