Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TEST Garáž Auto.cz: Nissan Juke 1,6 DIG-T - Co vás zajímá?

Michal Fokt
Diskuze (37)

V novém typu článků nabízíme čtenářům zapojení do testů. Ptejte se, co vás zajímá a my buď rovnou odpovíme, nebo odpovědi dostanete v následném testu.

Těžko říci, zda designéři Nissanu berou v poslední době na povzbuzení tvůrčího myšlení nějaké halucinogeny, ale faktem je, že se v poslední době množí u téhle japonské značky skutečně nečekané kreace a na pomyslném vrcholu šílených nápadů stojí crossover Juke.

Ale ať si o něm myslíte, co chcete, faktem zůstává, že za jeho volantem na silnici nezůstanete nepovšimnuti a není vůbec vyloučené, že se z tohoto auta stane, ať už za pár let nebo za týden, vyhledávaná stylovka.

Zatímco zvenku vypadá Juke všelijak, v kabině si nejspíš vzpomenete na sportovní kupé 370Z. Standardem jsou sedadla s velmi slušným bočním vedením, malý volant se silným věncem a vcelku nízký posaz za ním.

Na palubní desce najdete přepínače režimů elektroniky motoru a řízení od Eco po Sport, G-metr a statistiku ekonomiky jízdy.

A aby nebylo těch kontrastů málo, testovaný vůz má pod kapotou přeplňovanou šestnáctistovku, naladěnou na 180 koní, takže okolí spadne brada nejen kvůli designu, ale také z toho, jakým fofrem se kolem nich dokáže tahle podivná věc prohnat. Řidič bude zase žasnout nad tím, jak dobré má Juke řízení.

Ještě pár dní nám bude Juke dělat společnost, a tak pokud jste zatím o Juku na auto.cz nenašli to, co vás zajímá, ptejte se pod článkem. Buď odpovíme rovnou, nebo si odpovědi necháme do testu.

Michal Fokt
Diskuze (37)
Avatar - Atlis
30. 1. 2011 23:36
Vykon
Btw, az teraz som si vsimol, v clanku je chyba, Juke ma 190k, nie 180k...

Inak mna by zaujimalo, za kolko sa vam s tym podari jazdit, lebo ja ked som tomu trosku slapal na krk, tak vysla priemerka 12.2l a to to malo este daleko od zeleza...
29. 1. 2011 20:41
Re: zaujem
Tak, tak. Osobně bych do Golfa nikdy nešel - už z principu (je to tuctovka, která nezrcadlí mou osobnost ;-) ).
Čili, je poměrně dost lidí, kteří potřebují vybočit (nemusí jít vždy o auto - třeba tetování, piercing, oblečení, účes…). Toto auto je právě tím vybočením. Takže o zákazníky se bát nemusí! :yes:
V pátek jsem ho viděl - za jízdy - a abych viděl co nejvíc, tak jsem i přejel do jiného pruhu :-O Bylo to večer, takže TO (auto) svítilo hodně zvláštně (UFO). Šlo o předváděcí vůz - přečetl jsem si, s kým mám tu čest na dveřích :-)
Ale, popravdě, není to můj šálek kávy. (Pro mě je to tak nějak… Škleb! To je to pravé jméno.)
Avatar - Johny.Rico
29. 1. 2011 01:16
Re: Tragedie tohle auto :-D
Uznávám, že fotky zkreslují k horšímu. Tomuto už ale nepomůže vůbec nic.
28. 1. 2011 18:19
Re: konkurence
naštěstí s žádným .. to auto jedinečný, prostě nic podobnýho není :yes: ... a to je dobře ... jedinej problém je cena, 600táců za čtyřkolu, tak to nedám :-( ...

P.S. možná by se to dalo srovnávat s SX4 .. rozměrově jsou si podobný ...
Avatar - hedvin
28. 1. 2011 17:40
konkurence
S jakým autem se to dá přímo srovnávat? :-)