Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie ČR má za hubičku novou stíhačku! Ferrari sloužilo padouchům, teď je bude chytat

Stanislav Kolman
Diskuze (46)

Policie ČR se dnes pochlubila, že do jejích služeb nastupuje Ferrari 458 Italia. Zajímavé je, že dříve sloužilo pachatelům trestné činnosti.

Zastoupení české policie na stránkách uvádí, že Ferrari 458 Italia je jedním z mnoha vozů, které jsou zajištěny jako majetek pocházející z trestné činnosti. Policie má tak samotné auto zdarma, investovala však do úpravy vhodné pro policejní potřeby. Ta přišla na 340.000 Kč vč. DPH a zahrnuje polep, kamerový systém, radiostanici, výstražná světla a pistolový měřič rychlosti. Dále je uvedeno, že vstupní náklady na zprovoznění vozidla činí 130.000 Kč a servis na rok 2022 stál pětadvacet tisíc. Policie vyzdvihuje, že zprovoznění auta stálo méně než nákup zcela nové Škody Scala.

Auto totiž deset let stálo. Vyrobeno bylo v roce 2011 a najeto má dva tisíce kilometrů. Jen připomeňme, že tomu italskému hřebci trůní v útrobách 4,5litrový osmiválec s výkonem 416 kW a 540 newtonmetry, přičemž auto zvládne stovku za 3,4 sekundy a pokračovat umí na maximální rychlost až 326 km/h. Živit jej tedy bude o něco nákladnější než v případě zmíněné škodovky.

Video se připravuje ...

„Vozidlo bude sloužit na celorepublikovém útvaru a počítáme s jeho nasazením proti těm nejagresivnějším pirátům českých silnic. Jeho potenciál můžeme využít i při pronásledování odcizených vozidel, která přes naše území projíždějí do sousedních zemí. Škála úkolů, které vozidlo bude plnit, je skutečně široká,“ uvádí ředitel služby dopravní policie plk. Jiří Zlý.

Zajímavé je, že ani toto ferrari není zdaleka nejhodnotnějším či nejvíce raritním vozem, které bylo z trestné činnosti zajištěno. Jen minulý rok policie zabavila na 900 automobilů. Některá vozidla si policie ponechává pro plnění služebních úkolů. Inu, ať slouží!

Stanislav Kolman
Diskuze (46)

Doporučujeme

20. 8. 2022 17:46
Vlhký sen malého kluka
… další drahá zbytečnost :no:
Avatar - rohYpnol
26. 7. 2022 19:43
Re: Tak jak dlouho jim vydrží ?
Jistě. A to si k tomu pořídili i křišťálovou kouli aby JEDNO auto na celou ČR dávalo smysl?!?

Nebo ten blb ze STANu zaměstnal u PČR Flashe?!?
Avatar - rohYpnol
26. 7. 2022 19:40
Další výsměch občanům
Takhle. Všichni víme že tohle je čistá politika. A je to další voser občanů této země.

Místo toho aby PČR vůz prodala nejvyšší nabídce, tak bude provozovat tenhle šrot. Provozní náklady pokud to zvládnou aspoň rok nerozsekat jsou další vyhozené peníze.

A proti tomu přínos? Nula. NAPROSTO ABSOLUTNÍ NULA. Když si člověk přečte to PR zdůvodnění tak by brečel. To mi někdo chce tvrdit, že JEDEN vůz na celou republiku umožní pronásledování těch největších pirátů?? Nevím jestli si stále nikdo nevšiml, ale největší piráti sedí ve vládě!!!
Avatar - rohYpnol
26. 7. 2022 19:33
Re: No, měli by to ukázat někde na náměstí,
Není. Nebudou mít na benzín :D
Avatar - Barrichello
25. 7. 2022 22:50
Re: asi se dam k policii
Za komunistů sem chodil na první stupen základy, sazínku :-)