Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Těžká havárie Carlose Sainze na Dakaru. Tohle už mechanici neopraví

David Bureš
Diskuze (10)
Slavný závodník Carlos Sainz ani letošní Dakar nedokončí. Ze závodu ho vyřadila vážná nehoda.

Dvojnásobný mistr světa v rallye Carlos Sainz i letos vyrazil na Rallye Dakar, a to za volantem nového speciálu Peugeot 3008 DKR. Vytrvalostní závod ale ani letos nedokončí, ve čtvrté etapě ho zastavila nehoda, při níž se jeho závodní auto několikrát převrátilo přes střechu. Posádce se však naštěstí nic nestalo.

Nehoda připomněla loňskou těžkou havárii, při níž mechanici stačili dát vůz dohromady a španělský závodník mohl v závodě pokračovat. Jenže tentokrát byl Sainz pesimistický. „Sotva budeme moci auto opravit, je hodně poničené,“ přiznal čtyřiapadesátiletý Španěl krátce po nehodě, která se odehrála pět kilometrů před cílem daného měřeného úseku.

Etapu Sainz ještě dokončil, jenže po pár hodinách se jeho slova potvrdila, když musel z Dakaru odstoupit. Opravy by byly natolik rozsáhlé, že by je mechanici nestačili ve stanovené době opravit. To znamená, že španělský závodník dakarskou rallye nedokončí už popáté za sebou. V roce 2010 se přitom stal mezi osobními auty vítězem a o rok později dojel třetí.

Carlos Sainz odstoupil z Dakaru po čtvrté etapě, do té doby byl v kategorii osobních aut průběžně druhý. Na průběžnou druhou příčku se po Sainzově nehodě posunul Stéphane Peterhansel, vedoucím závodníkem je aktuálně Cyril Despres. Oba jedou stejně jako Sainz s Peugeotem 3008 DKR.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - Otrava
7. 1. 2017 23:19
Re: sazomet
Rám, zavěšení a uložení z produkčního auta? :)))
7. 1. 2017 20:10
Re: sazomet
Tyto auta malji alespon zaklad stejny - ram, zaveseni, ulozeni a nektere i karoserii. Buginy typu 3008DKR nemaji nic z produkce.
Avatar - Otrava
7. 1. 2017 16:15
Re: sazomet
Teď si děláš srandu? O motorky a čtyřkolky se nezajímám, ale soudit podle toho, jak moc se podobá karoserie sérii je dost zcestné. Třeba Prokop měl prakticky hotové auto, ale do poslední chvíle se nevědělo, co tam hodí za kastli...jestli to bude pickup Toyota, Ford... Náklaďáky už jsou taky nějaký ten čas čistokrevné speciály.
To je jako bych chtěl hodnotit Polo nebo i20 na základě toho, funguje WRC speciál.
7. 1. 2017 16:05
Re: sazomet
Ja iba radim automobilkam nevyhadzovat zbytocne peniaze na podobne rozmary. VW bol a je jednicka EU, bez ohladu na to, ci je vo WRC alebo nie. To PSA moze vyhrat aj tisic WRC titulov a aj tak im to nepomoze, iba im to odsava peniaze, ktore by mohli pouzit na nakup inych dielov nez Valeo alebo Sagem.
Avatar - speedfred
7. 1. 2017 11:53
Re: sazomet
na to jednoduchá rada: nesleduj to. rely a F1 je to iste a kopec dalších pretekov.