Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tipnete si, za kolik se prodala falešná limuzína Rolls-Royce? A spletli byste si ji s originálem?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

I ve světě aut samozřejmě existují kopie a "fejky". Mezi často napodobované patří vozy značky Rolls-Royce.

Není divu. Automobily tradičního britského výrobce patří mezi exkluzivní a velice drahé zboží, takže po nich touží i lidé, kteří si je nemohou dovolit. Replika pak může být cestou, jak si sen alespoň částečně splnit - pokud se tedy vnitřně srovnáte s tím, že vlastníte jen napodobeninu...

Těžko říct, jestli podobné pohnutky vedly i ke vzniku limuzíny, kterou si můžete prohlédnout v galerii.

Na první pohled tu jsou jasné detaily typické pro Rolls-Royce: charakteristická maska chladiče, povědomé světlomety a známá soška na kapotě. Dokonce nechybí ani kola s logem automobilky. Druhý pohled ovšem lidem, kteří se o auta trochu zajímají, odhalí, že nejde o skutečný Rolls.

Nesedí celkový tvar auta, hlavně střecha vypadá nezvykle, zadní dveře se neotevírají proti směru jízdy, ty přední zase nelícují tak, jak byste od vozu této značky očekávali.

Ano, tohle je samozřejmě replika, která život začínala v roce 2001 jako limuzína Lincoln Town Car. Ze stejného vozu pochází i pohonné ústrojí, tedy 4,6litrový vidlicový osmiválec o výkonu 235 koní, který přes 4stupňovou automatickou převodovku pohání zadní kola.

Limuzína se nedávno objevila na serveru ebay, kde se prodala za 577 tisíc korun. A váže se k ní ještě jedna zajímavost. Prodávající z amerického města Charlotte v Severní Karolíně totiž tvrdí, že falešný Rolls si zahrál v novém filmu Coming 2 America (Cesta do Ameriky 2) s Eddiem Murphym. Tvrzení však zatím nelze ověřit, pokračování známé komedie se teprve chystá do kin.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme