Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový čínský Rolls-Royce Hongqi H7 poprvé bez maskování: Jak se vám líbí?

Ondřej Mára
Diskuze (13)

Tradiční výrobce čínských prémiových vozů Hongqi, v překladu Rudá vlajka, se pochlubil novým modelem H7, který vznikal pod rukama bývalého šéfdesignéra vozů Rolls-Royce.

Luxusně laděná limuzína Hongqi H7 se na čínském trhu prodává již od roku 2013, v létě však automobilka oznámila příchod druhé generace, jejíž premiéra je naplánována na duben příštího roku. A i když zatím sama automobilka dosud zveřejnila pouze několik nákresů, nyní se na webu čínském Autohome objevila přední část nová generace H7 v celé kráse.

Nový model by měl být podle dosud nepotvrzených informací postaven na zcela nové platformě čínského koncernu FAW, pod který značky Hongqi spadá, která nabídne rozvor okolo 2970 mm a délku 5095 mm. To je podstatný rozdíl oproti minulé generaci H7, která byla postavena na platformě Toyoty Crown.

Pod designem je pak podepsán jistý Giles Taylor, bývalý šéf designového oddělení automobilky Rolls-Royce, který výrazně ovlivnil design poslední generace Rolls-Royce Phantom a SUV Rolls-Royce Cullinan. Během listopadu minulého roku však Giles přestoupil do FAW, kde má se značkou Hongqi velké plány.

Jeho rukopis můžeme poznat například na výrazné hranaté masce modelu H7, kterou lemuje výrazná linka ve tvaru písmene U. Ta byla na prvních zveřejněných snímcích dokonce podsvícená, což je prvek, který by se mohl objevit dokonce i u produkční H7. Na svítící linku pak navazují nízké hlavní světlomety.

Jako každý správně okázalý prémiový vůz, i nová H7 dostala dvoubarevné lakování karoserie a výrazná kola v podbězích. Z přední masky však zmizel známý symbol značky, napodobující rudou vlajku, což byl zřejmě nezbytný ústupek pro zajištění lepší ochrany chodců. Zadní partie vozu pak známe pouze z nákresu, kde působí splývavým dojmem.

Základní pohonnou jednotkou by mohl být dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec, který má být kombinován s robotizovanou dvouspojkovou převodovkou. Údajně se však počítá i s dvoulitrovým plug-in hybridem a na vrcholu by mohla stát varianta s dvakrát přeplňovaným vidlicovým osmiválcem.

Ondřej Mára
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
2. 12. 2019 14:01
Re: cccp
CCCP máa Aurus, to tohle určitě kupovat nebude :-)
Avatar - Barrichello
2. 12. 2019 14:01
Re: design
D3 teprve vyroste, až bude půlka modelů elektrická :-) :-) A prodeje jim raketově padnou dolů :-)
2. 12. 2019 06:36
Re: Rolls
Určitě? Podíval jsi se někdy na ceny aut v Číně?
2. 12. 2019 06:35
Re: design
tyhle povídačky už byly v době nástupu Lexusu, pak Infiniti, pak korejců a teď jsou tu znovu. Problémem je, že D3 mezitím vyrostla jako nikdy jindy. To vše přes prognózy, ke kterým jsi přidal i ty svou.
1. 12. 2019 11:34
Re: Hmm, pěkná Volha!
Jasně, ale L5 je spíš ve stylu GAZ M-21 (Carevna) či té Čajky, zatímco nové Hongqi vypadá jako ne retro, ale futuristická Volha. ;-)