Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle BMW 740i z roku 1997 strávilo život v "bublině". Teď může být vaše

Jan Zajíc
Diskuze (24)

Jestli hledáte BMW řady 7 z devadesátých let v dobrém stavu, zpozorněte. Našli jsme totiž na prodej 740i generace E38, která strávila praktický celý život v ochranné "bublině". A hlavně je na prodej.

Podle inzerátu sedan v roce 1997 zaregistrovala v Německu žena narozená v roce 1927. Co přesně se stalo po registraci, není jasné, dnes je každopádně BMW umístěno v polském městě Gogolin, kde je uzavřeno ve "vzduchové kapsli s mechanickou cirkulací vzduchu", tedy oné "bublině".

Evidentně v ní sedmička strávila drtivou většinu života, na tachometru má totiž pouhých 255 kilometrů. Zvláštní způsob uložení vozu měl zajistit především to, aby se k laku nedostal žádný prach.

I proto ostatně prodejce v inzerátu píše o novém BMW řady 7. Podle fotografií tohle auto jako nové skutečně vypadá, nejen zvenku, ale i uvnitř. Otázkou samozřejmě je, jak na tom budou některé mechanické a spotřební díly, kterým dlouhé stání nesvědčí.

Pod kapotou se ukrývá 4,4litrový osmiválec, který je spojen s pětistupňovou automatickou převodovkou. Výkon dosahuje 210 kW.

Jestli se vám "nová stará" sedmička E38 líbí, můžete si přihodit v internetové aukci. V době psaní článku nejvyšší nabídka činila 1,33 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (24)

Doporučujeme

Avatar - curwasportiva
27. 3. 2020 22:40
Re: Super
Tak urcite bude potreba hlavne pryzove casti vymenit, ale po smrti to auto rozhodne neni :D
25. 3. 2020 14:58
Re: Zajímavé
Stěžovali si američtí dealeři...autoforum si to klasicky přeložilo po svém a vyspekulovali si konec modelu.
Avatar - lyon667
25. 3. 2020 13:20
Re: Zajímavé
Původní osmy se za devět let vyrobilo jen 30 tisíc kusů, což byl vzhledem k tehdejšímu náročnému vývoji teprv propadák. Pokud se současnému BMW nelibí prodeje 11k za rok, tak bych viděl spíš problém v managementu...
Avatar - Machýrek
25. 3. 2020 11:40
Re: Klasika
To právě z toho článku neni patrný, jestli to jen stálo. Auta na chov mám a ujedu s nima prumerne kolem 5 km za rok. Cca jednou za měsíc stačí natočit motor, nechat prohřát aby se otevřel termostat, popojet sem tam, probrzdit, protočit řízení a cca 2x 3x za rok objedu barák. Všechno funguje, jen nastartovat a jet, ale jen teoreticky: dřív jsem podnikal i delší výlety, ale skoro vždycky se něco po.r.alo stářím, např mi praskla hadice od nádrže, odešel spínač větráku chlazení, praskla hadice od topení... tyhle auta nejsou na ježdění, ty jsou už jen na sbírání.
Avatar - Ozzman
25. 3. 2020 10:21
Re: Super
No to jsi dobrej střelec, pustit ženskou nakupovat samotnou... A ještě ji dát kreditku ne? :D