Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je asi nejsmutnější a současně nejvtipnější pokus o vjezd do boxové uličky, co jsme viděli

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Jestli sledujete motorsport, tak určitě víte, že se o víkendu jela čtyřiadvacetihodinovka na Nürburgringu. Během závodu jistě byla k vidění řada napínavých soubojů, nás ale nejvíc zaujala jiná událost.

Naši pozornost získal způsob, jakým se jezdec Rudi Adams se svým BMW M4 GT4 pokusil vjet do boxové uličky. Trefil u toho bariéru, která odděluje vjezd do boxů od závodní dráhy.

Jenže to nebyla tak úplně jeho chyba. Chvíli před tím se totiž jeho bavoráku otevřela kapota, takže nebohý Adams nemohl vidět, kam jede.

Přesto dokázal obdivuhodným způsobem svoje auto notnou chvíli vést po okruhu až k nájezdu do boxů. Ale tam jeho pozoruhodná cesta skončila. Kousek od cíle.

Právě skutečnost, že Adamsovi chybělo už jen pár decimetrů, je na celém příběhu ta nejsmutnější část. Ale přiznejte si, není to současně i vtipné?

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

25. 6. 2019 22:40
Vtipné?
No pro diváka v TV a pro komentátory to byl pěkný kabaret. Ale pro ostatní jezdce to bylo stupidní jednání, protože místo aby auto ihned odstavil u bariéry, tak ohrožoval kličkováním po celé šířce trati spoustu dalších jezdců a nakonec nabouráním do bariéry zajistil poměrně dlouhé uzavření boxů a spousta týmů měla díky tomu velké starosti, protože nemohla na plánovanou zastávku (z těch svodidel ho ve skutečnosti vyprošťovali neskutečně dlouho, protože v ní byl zaklíněný).