Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je možná nejdražší fabia na světě. S 1.9 TDI je k mání za 860 tisíc korun

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Fabií první generace najdete v inzerci spoustu. Ale pravděpodobně žádná není tak drahá jako tahle.

Tato ojetá škodovka z roku 2002 je totiž k mání za 860 tisíc korun, což u jedničkových fabií skutečně není obvyklá cena. Ani zdaleka. A vysoká je i přesto, že pod kapotou se ukrývá legendami ověnčený vznětový motor 1.9 TDI.

Asi tušíte, že důvod bude v něčem jiném. Leccos napoví už pohled na auto, který naznačuje, že se někdo pokusil s dieselové fabie udělat závodní vůz, dokonce přímo repliku speciálu WRC.

Prodejce v inzerátu uvádí řadu modifikací, mezi nimiž najdeme úpravu motoru, řídící jednotky, podvozku, jiné tlumiče, nové turbo a odlišný mezichladič, brzy Brembo či laděný výfuk. Fabia je také vybavena krátkou převodovkou, která sice umožňuje jen maximální rychlost 180 km/h, zato nabídne lepší zrychlení. K vozu je však i klasická skříň.

Výsledkem úprav je naftový hatchback o výkonu 200 kW. Prodejce také doplňuje, že auto má platné doklady a smí na běžné silnice.

Tak co si o této fabce myslíte? A je podle vás požadovaná cena odpovídající? 


 
  

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - Jerry.Gunman
4. 11. 2019 10:50
Pánové, jako byste to nevěděli :D
Že (skoro) každej chlap dokáže za svého koníčka uvalit (skoro) jakékoli množství peněz. Stejně tak si svého kupce najde i tohle auto. Jestli to skutečně má homologaci pro jízdu na veřejných komunikacích ...?

Jenom by mne zajímalo, zda to auto je skutečně čtyřkolka - jinak by to "hustokrutopřísné" dokonce dvoupatrové přítlačné prkno na pérdeli bylo ... poněkud kontraproduktivní :D :D :D
Avatar - WinDiesel
4. 11. 2019 10:36
Re: Škoda Fabia
jjo tyto fábie byly oblíbené, DPF bylo jediné co tomu scházelo
Avatar - WinDiesel
4. 11. 2019 10:35
Re: Co si o tom myslim ?
všechny benzíny přímovstřiky ukázkově generují saze ale není to tolik vidět takže je to ok omezenče co? :D
4. 11. 2019 09:42
Singapur
v Singapuru byla k videni minula generace Fabie a Octavie a Fabie, nejaka zakladni, se tam v prepoctu prodavala za cca 1.2 milionu korun
4. 11. 2019 09:11
Re: vzácnost střídá vzácnost
Ty debile, ten obchod se jmenuje Bambule! ***!!! :-( :-( :-(