Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je nejčernější Porsche na světě. Vypadá jako z jiného světa

Jan Zajíc
Diskuze (16)

Máte na autech rádi temné barvy? Pak se by se vám mohl líbit lak pojmenovaný Musou Black.

Jde totiž o extrémně černou barvu, která pohlcuje drtivou většinu - více než 99 procent - viditelného spektra světla. Podle japonské společnosti Koyo Orient, jež lak vyvinula, tahle barva odráží pouze 0,6 procenta viditelného spektra světla.

Možná si pamatujete na BMW X6 Vantablack, showcar představený v roce 2019 jako nejčernější auto světa. Barva karoserie odrážela dokonce jen 0,035 procenta viditelného spektra světla.

Jenže narozdíl od Vantablack je japonský lak Musou Black výrazně dostupnější, není totiž tak sofistikovaný. Jde o akrylovou barvu založenou na vodní bázi.

Jak vypadá na autě, ukazuje japonský úpravce Pit One na Porsche 911 Turbo generace 991. A výsledek je hodně neobvyklý. Speciální lak totiž pozoruhodným způsobem maskuje různé detaily a prolisy karoserie.

Video se připravuje ...

Posrche tak na silnici skoro nevypadá trojrozměrně, vyhlíží spíš jako "2D" kresba, jako auto, které není reálné. Tedy minimálně na videu a na fotkách. Moc by nás zajímalo, jak vůz s tímto lakem působí při osobním setkání.

Jan Zajíc
Diskuze (16)

Doporučujeme

Avatar - Ji/Ri
13. 7. 2022 13:26
Re: Redakce je už celá zruštělá,
Přesně tak.
Avatar - Dinar
13. 7. 2022 12:35
A k čemu je to dobré?
Ta barva neudělá auto ani hezčí ani praktičtější (že by na ní byla např. méně vidět špína). Moc nechápu smysl nastříkání takového typu barvy zrovna na auto.
Avatar - KANKUNEN
13. 7. 2022 11:07
Re: Redakce je už celá zruštělá,
Mi už jo, pan M. se na ty fotky azbukové Octavie ani nepodíval a jen mi rychle odstřelil odpověď.
13. 7. 2022 10:42
Re: Redakce je už celá zruštělá,
Sorry ale mně ta odpověď arogantní nepřijde
Avatar - KANKUNEN
13. 7. 2022 10:24
Re: Redakce je už celá zruštělá,
Pane Machalo, mohl byste namísto arogantních odpovědí vysvětlit proč máte v galerii Octavii s azbukou. Já vím, přehlédli jste to jak 20 let Civica. A to se tu opakuje pořád dokola a v každé tabulce údajů je vždy aspoň jeden nesmysl. To je jak by si spletl kuchař osm krát z deseti cukr a sůl.