Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je nová Honda Civic. Novinka se ukazuje ještě před premiérou

Jan Zajíc
Diskuze (45)

I když je premiéra jedenácté generace Civicu v plánu až 28. dubna, Honda s předstihem nabízí první fotografii.

Na ní si novinku můžeme prohlédnout v karosářské verzi sedan, která na trh dorazí jako první. A zatím jen zepředu. Japonská automobilka zdůrazňuje, že nový Civic vznikal s filosofií zaměřenou na člověka. To znamená, že mechanické komponenty se výrobce snažil zapracovat tak, aby co nejméně ovlivňovaly prostor pro řidiče a posádku. Lidé uvnitř vozu mají být prostě na prvním místě.

Honda proto slibuje vyladěnou ergonomii, výjimečný výhled a jednoduchý interiér s duchem sportovnosti.

Design exteriéru pak pochopitelně navazuje na prototyp představený loni v listopadu. Zepředu vůz zaujme poměrně úzkými světlomety, mezi nimiž najdeme malou masku chladiče. Výrazně větší otvor nabízí až nárazník. Důležité je, že oproti desítce by se nijak podstatně neměly měnit rozměry.

Všichni jsme samozřejmě zvědavi na nabídku pohonných jednotek, už teď je ale jisté, že hlavní slovo bude mít elektrifikace. Automobilka se totiž již dříve pochlubila plánem, podle kterého chce do konce roku 2022 všechny klíčové evropské modely vybavit elektrifikovaným pohonem. Po hybridním CR-V, Jazzu a novém HR-V by pak měl právě nový Civic završit tento plán.

Na zahraničních trzích se ovšem počítá i s konvenčními pohonnými jednotkami, jako je například čtyřválcový benzínový motor 1.5. V Evropě bychom neměli zůstat ochuzeni o sportovní verzi Type R, která opět nabídne čistě spalovací motor i manuální převodovku.

Kompletní odhalení nového Civicu je na programu 28. dubna, k severoamerickým prodejcům první vozy dorazí v létě. Několik měsíců po sedanu se představí také hatchback, podle Hondy se tak stane ještě letos. Mimochodem, nový Civic v karosářské verzi hatchback se bude poprvé v historii modelu vyrábět ve Spojených státech amerických.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (45)

Doporučujeme

16. 4. 2021 10:56
Re: Honda
Jakože 1.3 v minulém Civicu byla něco lepšího?
Avatar - Emel
16. 4. 2021 09:36
Re: Honda
A tak... pokud jsi chtěl auto v týhle cenový, tj. 400t... tak pragmaticky proč ne.
16. 4. 2021 02:21
Re: Honda
Ovšem kupovat Civic s tříválcem, to je hotová svatokrádež... :-O :no:
15. 4. 2021 18:36
Re: Ode zdi ke zdi
Zmena je život. Chcú asi ulahodiť iným ľuďom ako doteraz.
Avatar - twistedTSD
15. 4. 2021 15:52
Re: Na pohled žádná pecka
Konkrétní údaje nemám.