Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je prý první vytuněná Škoda Kushaq. Majitel hlavně zvyšoval výkon

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Auta se upravují po celém světě, i v Indii. Podívejte se, jak si jeden tamní nadšenec "vytunil" Škodu Kushaq.

Tuningová scéna v Indii se od té naší, české nebo obecně evropské, pochopitelně liší, zvlášť v případě nových automobilů zřejmě nebude tak velká. Naznačuje to alespoň příběh údajně první Škody Kushaq s navýšeným výkonem. Malé SUV, vyvinuté speciálně pro indický trh, se přitom prodává už od léta roku 2021.

Že je tento tmavý exemplář prvním "vytuněným" Kushaqem v Indii (a tím pádem vlastně i na světě), tvrdí jeho majitel Arav Sethi, který se na začátku letošního roku vypravil do dílny společnost Autopsyche v Dillí, kde si nechal zvýšit výkon motoru softwarovou úpravou Stage 1 od Code6.

Sethi přitom vlastní Kushaq s turbodmychadlem přeplňovaným litrovým tříválcem, jehož sériový výkon dosahuje 85 kW (115 koní) a točivý moment 178 Nm. Po úpravě litřík podle majitele poskytuje maximální výkon 107 kW (145 koní) a nejvyšší točivý moment 240 Nm. Arav tvrdí, že rozdíl je výrazně znát.

Kromě zvýšení výkonu indický nadšenec provedl ještě několik dalších modifikací, některé designové, auto ale vybavil i novými koly a pohrál si také s LED světlomety.

Na svém YouTube kanálu Sethi svůj Kushaq pravidelně ukazuje, a to dokonce i v akci. Řadu videí totiž věnuje sprintům, v nichž porovnává akceleraci škodovky s jinými vozy. Záběry jsou zajímavé i z toho důvodu, že si na nich můžeme prohlédnout auta, která se u nás neprodávají. Třeba takovou Škodu Slavia.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme