Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Camry 2012: Blíž Evropě

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Nová Toyota Camry se přece jen objeví v Evropě. Ovšem západ bude mít i nadále smůlu, velký sedan se bude prodávat pouze na východě od slovenských hranic.

Ukrajinská pobočka Toyoty plánuje montáž velkého sedanu pro svůj a ruský trh. Již na první pohled je patrné, že se od čerstvě představené americké specifikace dosti liší. Jakoby přikrčená boční silueta zůstala, ovšem vpředu i vzadu je mnohé jinak.

Zatímco design verze pro zámoří hraje trochu na sportovní notu, tato varianta působí decentněji a luxusněji. Chromu je mnohem více, také tvary hlavních i koncových světlometů jsou odlišné, Přední postrádají efektní zlom ve spodní části, zadní pak nejsou bumerangové. Jen lesklý propojující pás zůstal zachován. Přívod vzduchu v předním nárazníku nepůsobí tak mohutně, má mnohem štíhlejší profil.

Motory zůstaly stejné jako u amerických protějšků: řadový čtyřválec objemu 2,5 l a větší tříapůllitrový vidlicový šestiválec. Pouze výkony jsou vyšší. Základní agregát poskytuje 144 kW (196 k), V6 pak 200 kW (272 k). Oproti US-specifikacím se tak liší o 13, respektive 3 kW. Předpokládejme, že pohonné jednotky jsou přizpůsobeny benevolentnějším emisním předpisům.

Hybrid v nabídce nebude.

Za kolik si například Rusové novou Camry koupí? Cena základního modelu začíná v přepočtu na částce 555 tisíc Kč. Zájemci o velký sedan s logem Toyoty, kteří žijí na západ od ukrajinských hranic, si mohou o novince nechat jen zdát.

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Avatar - euro89
29. 8. 2011 20:19
Tak se nám to otáčí
Vždy se vozily auta ze západu na Ukrajinu a do Ruska a teď budem možná dovážet auta od sovětů k nám. >:-[] I když upřímně... radši bych si jí nechal dovézt z USA než z Ukrajiny.
29. 8. 2011 13:24
Re: Žádná škoda
Toyota v Rusku prodává jak Camry (současná za 950 000 až 1 360 000, montovaná na místě), tak Avensis (900 000 až 1 500 000, dovoz z Anglie). Řekl bych, že marketing pracuje s odlišností v pojetí evropské a americko-asijské střední třídy. Každopádně za stejné peníze si může Rus koupit „hodnotnější" Avensis nebo třeba 508, Passata, Teanu, podle mého všechno zajímavější vozy... Každopádně Camry je skoro synonymem pro midsize class...
29. 8. 2011 12:14
Re: Žádná škoda
Ve střední třídě má Toyota jiného zástupce, Avensise.

K té nevýraznosti - to jevěc názoru. Ale máš pravdu, že v postkomunistických zemích, kde hodně lidí trpí komplexem nedoceněnosti je určitě výraznější dovežený bávo v dýzlu.
29. 8. 2011 09:09
Žádná škoda
Kdo chce nevýrazný sedan střední třídy, ten si může koupit Latitude.