Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota GR Yaris dostala roušku a vzdává hold bojovníkům s pandemií

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Britské zastoupení Toyoty odhalilo nový polep pro závodní GR Yaris, vzdává hold lidem v první linii.

Každý rok vyhlašuje britské zastoupení Toyoty designovou soutěž s názvem „Design a Rally Car Livery,“ ve které mohou účastníci získat šanci navrhnout design polepu pro závodní či soutěžní speciál. A letos se vybíral polep pro rallye speciál GR Yaris, který se měl původně představit během Rallye Wales. Nakonec byl ale představen během závěrečné Rallye Monza.

Soutěž je primárně určena pro studenty středních škol, kteří měli v letošním ročníku poslat řadu zajímavých návrhů. Řada z nich se přitom inspirovala aktuálními tématy, jako je například distanční vzdělávání. Vítězem se ale nakonec stala šestnáctiletá Alice Goodliffe, která svým návrhem vzdává hold lidem v první linii v boji s pandemií.

Výrazným prvkem jejího návrhu je modrá chirurgická rouška, která je originálně „zavěšená“ za zrcátka a zakrývá většinu přední části vozu. Na boku můžeme vidět siluety pěti postav, které by měly reprezentovat zdravotní sestry, učitele, dělníky, policisty a prodavače.

Květy na bocích a blatnících mají reprezentovat narcisy, což je pro Wales národní květina. Duha na střeše a pátých dveřích by pak měla symbolizovat logo NHS, tedy britské národní zdravotní služby, a současně naději, inkluzivitu a mír.

Z vítězství v soutěži jsem nesmírně nadšená, bylo příjemné dostat v těchto těžkých časech i nějaké pozitivní zprávy,“ uvedla Alice. „Chtěla jsem, aby můj návrh zdůraznil všechnu těžkou práci, kterou klíčoví pracovníci vykonávali během pandemie, a ukázal jim projev mého uznání.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme