Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Highlander přijíždí s modernějšími multimédii a novým motorem

Filip Melich
Diskuze (14)

Pro velké SUV Highlander si Toyota připravila drobné osvěžení. Kromě několika kosmetických vylepšení nabídne modernější multimédia a v části Evropy také nový motor.

Po nedávné drobné modernizaci modelu RAV4 se Toyota podívala také na Highlander. Velké SUV od modelového roku 2023 nabídne nový příplatkový metalický lak v zelené barvě Cypress Green a nová leskle černá 20“ kola. Pro interiér je připraveno kožené čalounění sedaček ve dvou nových barvách, konkrétně béžové a okrové.

Stejně jako menší RAV4, také Highlander se dočkal nového multimediálního systému Toyota Smart Connect. Jeho dotyková obrazovka má úhlopříčku 12,3“ a ve výbavě je čtyřletý datový balíček, díky kterému budete moci využívat cloudovou navigaci s aktuálními informacemi o dění v dopravě, hlasového asistenta a vzdálené aktualizace systému.

Highlandery ve vyšších výbavách nabídnou vylepšenou verzi tohoto multimediálního systému – Toyota Smart Connect+. Nad rámec „neplusové“ verze nabízí vestavěnou navigaci, která je dostupná i v okamžiku, kdy není k dispozici datové připojení. Navigace zároveň zvládne zobrazit 3D mapy měst, rozpoznávat dopravní značení a informovat o umístění stacionárních radarů měřících rychlost.

Obě verze systému podporují ovládání určitých funkcí vozu na dálku, například odemknutí či zamknutí dveří nebo zapnutí výstražných světel. Zároveň umí zrcadlit obrazovku chytrého telefonu, a to bezdrátově v případě Apple CarPlay, nebo po propojení kabelem v případě Android Auto. Všechny verze Highlanderu navíc od nynějška nabídnou bezdrátové nabíjení telefonu.  

Od modelového roku 2023 bude Highlander dále vybaven novým digitálním přístrojovým štítem s obrazovkou o úhlopříčce 12,3“. Toyota slibuje intuitivní ovládání a snadnou čitelnost zobrazovaných informací. Řidič si navíc bude moci dle vlastních preferencí zvolit jedno ze čtyř vzhledových provedení digitálních budíků. Na výběr jsou varianty Casual, Smart, Tough a Sport.

Pro východoevropské trhy Toyota připravila nový 2,4litrový zážehový turbomotor o výkonu 269 koní, který v nabídce nahradí dosavadní 3,5litrový vidlicový šestiválec. Cílem je především snížení spotřeby paliva a emisí CO2. Českou republiku Toyota považuje za součást západní Evropy, pro kterou v nabídce zachová hybridní pohonné ústrojí o celkovém výkonu 248 koní, jehož součástí je 2,5litrový zážehový motor. Nové pohonné jednotky se na našem trhu tudíž nedočkáme.

Dodávky modernizované Toyoty Highlander zákazníkům začnou v posledním čtvrtletí letošního roku.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (14)

Doporučujeme

9. 7. 2022 17:07
Re: Re: Re: Zelená
Pán doktor, ja nemám problém s alkoholom, skôr bez neho :-!
Avatar - Mikesus
9. 7. 2022 14:29
Re: Re: Re: Re: Zelená
Tak je vidět, že tam nevede šipka. To u prvních pár je. Ale je to vtipné, jak se změnil kontext, kdyz jeden příspěvek byl smazan.
Avatar - petr petrumr
9. 7. 2022 12:53
Re: Re: Re: Re: Zelená
Žádný sektářstvi, ale obyčejná skleróza, psalo se to tady, že blbne systém a když někdo odpoví a ten první příspěvek se ztratí, tak ti co nepoužívají hlavu to nepochopí, když tam není stromové uspořádání by měli zpozornět a nedávat v davu, na silnici to tak dělají?
9. 7. 2022 09:35
Re: Re: Re: Zelená
Sektářství.
Avatar - speedfred
9. 7. 2022 09:02
Re: Re: Re: Zelená
Vy máte nejaké problémy,? (psychické, s alkoholom a pod) :-[]