Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Hilux Invincible 50 je stylovou oslavou výročí i vzpomínkou na slavný filmový pick-up

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Toyota Hilux Invincible 50 představuje limitovanou edici k 50. výročí modelové řady Hilux a zároveň vyvolává vzpomínky na pick-up, který proslavila sci-fi komedie Návrat do budoucnosti.

Toyota představila Hilux Invincible 50 již na loňském autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Tehdy se tento pick-up pyšnil stříbrným metalickým lakem karoserie s prvky v matné černi a polepy boků korby a řadou atraktivních doplňků. Nyní se pod stejným jménem představuje limitovaná edice, která je určena primárně pro trh Velké Británie.

Toyota Hilux Invincible 50 ve své nejnovější podobě samozřejmě rovněž vychází z aktuální osmé generace a je výsledkem spolupráce se společnosti Arctic Trucks. Právě díky tomu se tento pick-up pyšní zvýšení světlé výšky o 40 mm vpředu a o 20 mm vzadu spolu s použitím nových tlumičů značky Bilstein.

Na nové komponenty odpružení pak navazuje použití 16palcových kol s pneumatikami BF Goodrich KO2 o rozměrech 265/75 R16 spolu s decentními lemy, rozšiřujícími přední i zadní blatníky. K úpravám exteriéru pak patří i rámy pod prahy a ochranný rám nad korbou, který nese čtveřici přídavných světel. Právě ten spolu s černým lakem karoserie i použitých kol připomíná pick-up Toyota Hilux SR5 z osmdesátých let, který proslavil Návrat do Budoucnosti.

Toyota Hilux Invincible 50 má ve svém interiéru umístěnu plaketu s pořadovým číslem v rámci limitované edice a vedle svého atraktivního vzhledu nabízí i bohatou standardní výbavu, jejíž součástí je mimo jiné sedmipalcová barevná dotyková obrazovka systému Toyota Touch 2, parkovací kamera nebo dvouzónová klimatizace.

Pod kapotou se žádné změny oproti standardním provedením neodehrávají a i limitovaná edice zde má uložen přeplňovaný vznětový čtyřválec o objemu 2,4 l, který disponuje nejvyšším výkonem 110 kW (150 k) a prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky může roztáčet kola obou náprav.

Toyota již při loňské premiéře provedení Hilux Invincible 50 připomínala, že její pick-up má na svém kontě řadu úspěchů v dálkových soutěžích, expedicích a je rovněž jednou z velký hvězd pořadu Top Gear, v němž se nenechal zničit jeden starší exemplář.

Toyota Hilux se pak vedle nespočtu dobrodružství může pochlubit i skutečností, že její první generace se objevila na světových trzích v roce 1968 a její současná osmá generace byla představena v roce 2015.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)