Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Hilux: Úprava vzhledu a interiéru pro rok 2012

David Bureš
Diskuze (2)
Nejprodávanější pick-up Evropy se dočkal modernizace pro modelový rok 2012.

Toyota představuje facelift svého pick-upu Hilux. Modernizace vozu se zaměřila na úpravu vzhledu a interiéru, zlepšena byla i kvalita zpracování, odolnost a spolehlivost auta. Naposledy byl Hilux upraven pro modelový rok 2009.

Změny vzhledu jsou nejvíce patrné na přídi, kde se objevily nové světlomety a maska chladiče s třemi vodorovnými lamelami. Úpravou prošel i přední nárazník a kapota.

Při pohledu z boku jsou patrné upravené blatníky a nová 15palcová, nebo 17palcová litá kola. Na zádi vynikne pozměněná grafika koncových světel.

Uvnitř se nachází upravený volant a nově tvarovaná horní část horizontálně uspořádané palubní desky. Upraven byl jak středový, tak přístrojový panel. Díky použití tmavších odstínů má celý interiér působit luxusněji.

Novinkou je barevná obrazovka multimediálního systému Toyota Touch o úhlopříčce 6,1panelu, která je umístěna na vrchu středového panelu mezi výdechy klimatizace. Na stejném místě byla v předchozí verzi pouze obrazovka příplatkové navigace.

I nadále bude Hilux nabízen ve třech stupních výbavy. Terra je pro ty, kteří využijí spíše pracovní schopnosti vozu, Luna nabízí všestranné využití, zatímco Sol je luxusněji vybaven. V základní verzi Terra bude Hilux dostupný ve třech karosářských variantách – dvoudveřové Single Cab, větší Extra Cab a čtyřdveřové Double Cab. Všechny varianty podle českého zástupce Toyota disponují přiřaditelným pohonem všech kol.

Pro stupně Terra a Luna je určen čtyřválec 2,5 D-4D o výkonu 107 kW v 3600 min-1, vrchol točivého momentu 343 Nm leží v 2000 min-1. Spotřeba paliva v kombinovaném cyklu činí 7,3 l/100 km.

Nejvyšší verze Sol dostane 3,0 D-4D, jeho údaje Toyota neuvádí, jeho výkon tak zřejmě zůstane na hodnotě 126 kW. Vedle pětistupňového manuálu bude možné jej kombinovat i s pětistupňovým automatem.

Toyota loni prodala na evropských trzích 21.866 exemplářů Hiluxu, což představuje bezmála čtvrtinu všech prodaných pick-upů v Evropě. Letošní prodeje se mají na starém kontinentě přiblížit hodnotě 26 tisíc vozů. V Česku se loni prodalo 105 Hiluxů, letos chce český importér Toyoty prodat třikrát tolik aut.

Současná generace Toyoty Hilux je na trhu od roku 2005, její výroba je umístěna v závodech Toyoty v Thajsku a Jižní Africe, kde se vyrábí vozy určené pro evropské trhy. Hilux je nabízen ve více než 135 státech světa.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - pario
15. 7. 2011 22:31
Re: dobrý
Krásavec a vyzerá ešte mohutnejšie :yes: :yes:
Avatar - twistedTSD
15. 7. 2011 10:56
dobrý
pořád je to krasavec :yes: