Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Prius hybrid v testu Auto Bild na 150.000 km: Jednička pro průkopníka hybridů

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Hybridní Toyota Prius bývá považován za úsporný, ekologický a spolehlivý vůz, kromě toho však čtvrtá generace dosahuje i špičkových výsledků v testu odolnosti.

Prius je latinské slovo a znamená "dříve". Toyota se může pochlubit tím, že v roce 1997 jako první výrobce začala prodávat hybridní vůz ve velkém měřítku. Němcům to trvalo o dvanáct let déle - přestože Ferdinand Porsche již na začátku minulého století navrhl takzvaný "Mixte-Wagen", v němž elektromotor a spalovací motor pracovaly ruku v ruce.

V případě Toyoty se ukázalo, že síla dvou srdcí je od samého počátku velmi zdravou kombinací. V testu odolnosti časopisu Auto Bild získal tento hybridní pohon několikrát nejlepší hodnocení - a nyní znovu, již ve čtvrté generaci. A protože hlavní kontrola při 102.703 kilometrech potvrdila vynikající kondici Toyoty Prius, byl maraton bez dalšího váhání prodloužen o dalších 50.000 kilometrů - takže cíl a demontáž čekal vůz německých kolegů až po ujetí celkem 150.000 kilometrů.

Video se připravuje ...

Aerodynamiky optimalizovaný hatchback od Toyoty (s koeficientem odporu cd 0,24), dorazil do hamburské redakce německých kolegů již v květnu 2017, jeho přijetí ovšem nebylo příliš slavné. Ostatně "ekologická auta" to nemají v redakci benzinových fanoušků od přírody jednoduché. Místo hodnocení techniky navíc němečtí kolegové nejprve hodnotili design. A moc ho nešetřili.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

17. 12. 2022 17:05
Re: Premium?
Hele a tys zkusil dát do vyhledávače nějakou frázi, že tak blbě pindáš? Tady máš ten rok a půl starý článek, ze kterého vychází...

https://www.autobild.de/…st-15449975.html
17. 12. 2022 04:30
Re: Premium?
Tak si kup Autobild (Autotip) v tištěné podobě, když chces ušetřit ;-)
Myslíš, ze dostali svolení to publikovat grátis?
16. 12. 2022 11:12
Premium?
Nemám nic proti tomu platit za obsah, ale platit za překlad jiných článků? Dyť překladače jsou zadarmo a že nějakej vtipálek opíše článek jinýho serveru obsáhle s velkým množsvím balastu? Proti tomu máme přece adblocker...