Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Supra má konečně odpověď pro kritiky, kterým se víc líbila předchozí generace

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Na tuningové výstavě SEMA Show se představila Supra Heritage Edition, která se některými prvky exteriéru značně inspirovala předchozí generací.

Na počátku letošního roku se fandové Supry dočkali. Toyota po letech čekání představila zbrusu novou generaci ikonického sporťáku, která vznikala v kooperaci s BMW, respektive bok po boku s modelem Z4. Krátce po představení sériového vozu se odhalil i závoďák a nejrůznější tuningové sady. Jedna z nich, která byla před pár dny na výstavě SEMA, nás obzvláště zaujala.

A není to jen vylepšeným pohonným ústrojím, kde řadový šestiválec po úpravách produkuje výkon přes 500 koňských sil a vůz kromě toho dostává i stavitelný podvozek či vyspělejší brzdovou soustavu. Ještě více nás zaujaly úpravy exteriéru, které se budou líbit všem fanouškům předchozí generace Supry. Řada prvků se totiž předchůdcem nechává inspirovat.

Video se připravuje ...

Poznáte to především na přepracované světlené technice. Zejména zadní lampy s typickými kulatými segmenty evokují čtvrtou, snad nejpopulárnější generaci tohoto vozu. Fandové na sociálních sítích dokonce říkají, že taková světla měla mít Supra od samotného začátku. Odkaz na předchůdce navíc nevznikal jen tak, světla se tvořila na 3D tiskárně.

Přepracované jsou rovněž přední světlomety a nechybí ani výrazný zadní spoiler. Jiný je rovněž zadní difuzor, který teď sdružuje dvě kulaté koncovky výfuku uprostřed. Součástí celého balíčku jsou rovněž lehce poupravené blatníky, ve kterých jsou zasazeny speciální devatenáctipalcová kola a brzdová soustava Brembo. Něco nám říká, že pokud tato sada skutečně zamíří do prodeje, bude mít u zákazníků mimořádný úspěch.

Jaká Toyota Supra se vám líbí více?
  • Předchozí
    74,3%
  • Současná
    25,7%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 996 čtenářů.

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
15. 11. 2019 21:11
Re: Jedno z nejhezčích současných BMW
fosteku KUK = to sem já = ne kuk :D

Tobě se to asi musí vysvětlit víckrát = tak eště jednou:

1. Z4 ani Supra by možná už bez rozložení nákladů nevznikly
2. podstatný neni kde a jak se vyrábí = ale jak je to auto zkonstruovaný
a PODMÍNKA zlatýho poměru rozvoru a rozchodu = byl požadavek podmínka Toyoty
3. takže relativně dostupný Z4 má dneska lepší podvozek než docela drahý i8

A jo verze Toyota má jiný odladění = zřejmě jiný pružiny tlumiče = prostě viz všechno doteď = tvoje rádobyironie = neni moc na místě. DÍKY že ve světě kde lidi o takovejhle autech kecaj, ať kladně jako já nebo záporně jako ty, ale moc je nekupujou = našly 2 dost rozdílný firmy cestu jak udělat dvě docela slušný auta = i když sou spíš jedno = kupé a cabrio
15. 11. 2019 20:20
Ten zadok je naozaj nechutný
Mali by isť povinne na školenie do Ferrari, aby ich tam naučili, čo je dizajn športových áut!