Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Tundra oslavuje speciální texaský ranč limitkou s interiérem v sedlové kůži

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Limitovaná edice s velmi speciálním interiérem vznikne v počtu 1500 kusů.

Toyota je sice japonskou značkou, model Tundra je však americkou záležitostí. Full-size pick-up, který soupeří o zájem zákazníků například s Fordem F-150, se totiž již od první generace z roku 1999 vyrábí v USA. Výroba nejprve probíhala v Indianě, kolem roku 2008 se však přesunula do Texasu.

Továrna přitom vyrostla na místě bývalého ranče, který v roce 1794 založil španělský osadník Juan Ignacio de Casanova, od jehož potomků posléze automobilka pozemky koupila, aby zde postavila svůj závod Toyota San Antonio. Ranč ovšem nezůstal zapomenut.

Video se připravuje ...

Toyota totiž již podruhé představuje speciální edici nazvanou Tundra 1794, jenž odkazuje na historii závodu v srdci Texasu. Na výrobě nové generace přitom Toyota spolupracovala se společností Saddleback Leather Company, která dodala interiér čalouněný v poctivé kůži používané pro klasická sedla.

V galerii vidíme kůží čalouněná sedadla s vyraženým nápisem 1794, na zadní straně pak kožené tašky po vzoru těch „sedlových“, výrazná kožená madla, stylové prošívání, atd. Zákazníci navíc dostanou koženou tašku, kožený rolovací obal na nářadí, kožený obal na klíček a další doplňky. Tundra 1794 tak bude skutečnou stylovkou.

Kromě toho však tato limitovaná edice dostala i vylepšený podvozek od společnosti FOX a kombinaci terénních kol a pneumatik. Výsledkem by měla být světlá výška vylepšená o 2,8 cm a tedy i lepší prostupnost terénem.

Exteriér čtyřdveřového pick-upu, který může být lakován v odstínech Wind Chill Pearl, Midnight Black Metallic, Blueprint a Smoked Mesquite, zdobí tmavé chromování, černě lakované detaily, unikátní označení modelu a také speciální označení 1794 vyražené do víka korby s délkou 168 cm.

Limitovaná edice, která vznikne v počtu pouze 1500 kusů, je poháněna hybridním pohonným ústrojím i-Force Max, jehož základem je 3,5litrový twin-turbo přeplňovaný motor V6 spolupracující s elektromotorem. Kombinovaný výkon 325 kW (443 k) a 790 Nm točivého momentu putuje standardně na všechna kola.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme